06 / 05 / 2024

Bursa'da daire dolandırıcılığı soruşturmasında tutuklama kararı!

Bursa'da daire dolandırıcılığı soruşturmasında tutuklama kararı!

Bursa'da bir kişiyi inşaat firmasından alacağı olan 65 bin liranın ödeneceği bahanesiyle 3 bin lira dolandıran şüpheli hakkında tutuklama kararı alındı. 



Bursa'ya bağlı Osmangazi ilçesinde yaşayan Dursun Sezer, 2 yıl önce bir inşaat firmasından daire satın almış, firmanın inşaatı tamamlamaması sonrasında savcılığa şikayette bulunan Sezer'e, firma tarafından 65 bin lira ödenmesine karar verilmişti. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Sezer'i 15 Eylül'de cep telefonundan arayıp kendisini "Rıfat" olarak tanıtan kişi, söz konusu firmanın vekili olduğunu, 65 bin liranın bir banka şubesine yatırılacağını dile getirmiş ondan kendisine verilmesi için 3 bin lira olan banka masrafını karşılamasını talep etmiş

Bursa da daire dolandırıcılığı soruşturmasında tutuklama kararı!

Bir bankanın ATM'sinden 3 bin TL çeken Sezer bu parayı şüpheliye vermiş, şüpheli daha sonra olay yerinden uzaklaşmıştı. Sezer ise dolandırıldığı iddiasıyla polise başvurmuştu.

Yaşanan gelişmeler sonrasında 3 bin lira dolandıran şüpheli tutuklandı. Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince, mağdur Dursun Sezer'in şikayeti sonrasında yakalanan R.G'nin  emniyetteki işlemleri sona erdi. 

Adliyeye sevk edilen şüpheli, sevk edildiği nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Ev almak isterken dolandırıldılar!


 


Geri Dön