Bursa'da doğadan yansıyan huzur!
Bursa da konumlanan yemyeşil manzaraya sahip olan bu ev, yaşayanlarına şehrin yoğun iş ve insan trafiğinden sıyrılmış dingin bir hayat sunuyor...
Uçsuz bucaksız zeytinliklerin arasında bol oksijenli havasıyla bir huzur vahası olan Mudanya, son yıllarda yepyeni bir çehreye kavuştu. Bursa 'ya 32 km. mesafede konumlanan ilçe, şehir hayatından kaçmak isteyenlere kucak açıyor. Yemyeşil bir manzaraya sahip olan bu yapı da yaşayanlarına şehrin yoğun iş ve insan trafiğinden sıyrılmış dingin bir hayat sunuyor. Mimar Taner şekercioğlu imzalı 270 m2lik mekan, daha ilk bakışta renk, malzeme ve estetik detaylarıyla insana yuva sıcaklığını hissettiriyor.
Bir dönüşüm hikayesi barındıran dört katlı ev, bir kooperatif tarafından inşa edilen bir sitede konumlanıyor. İlk sahipleri tarafından dekore edilmiş, fakat içinde hiç yaşanılmamış. İki yıldır burada yaşayan 3 kişilik bir aile olan evin yeni sahipleriyse Mimar Taner şekercioğlu 'yla bir araya gelerek tamamen kendi yaşam alışkanlıklarına uygun olarak mekanların yeniden projelendirilmesini istemişler. Mimar Taner şekercioğlu projeyi, Bazı malz eme tercihlerine hiç dokunmadık; merdivenin traverten basamakları ve cam tuğlaları gibi. Bazı detayları n ise kesinlikle değişmesi gerektiği konusunda ev sahipleriyle hemfikirdik. Örneğin, şöminenin konumu ve ikinci kattaki yatak odalarının düzenlenmesi gibi diyerek açıklıyor. 4 kattan oluşan evin zemin katı müştemilat olarak kullanılıyor. Giriş katında arka bahçeye açılan mutfak, yemyeşil orman manzarasıyla huzur veren açık planlı bir salon ve salondan bir basamakla ayrılan yemek odası bulunuyor. Evin orijinal planında 3 yatak odası 2 banyo ve çamaşır odasından oluşan ikinci katı yeniden projelendirilmiş. Daha geniş hacimlerle yeniden tasarlanan katta, özel banyoya ve giyinme odasına sahip ebeveyn ve çocuk odası yaratılarak ev sahiplerine maksimum alanlarda yaşama olanağı sağlanmış. çatı katının yaşam kurgusunun hazırlanmasında ev sahiplerinin hobileri ön plana çıkarılmış. Kitaplar, geniş müzik ve film arşivi bu katta mimarın özel olarak tasarladığı raf sistemlerinde bir araya getirilmiş. Bu kat ev sahiplerinin en çok rahat ettikleri ve zamanlarının büyük kısmını geçirdikleri mekan haline gelmiş. Mimar Taner şekercioğlu çalışmasını, Proje boyunca evin dekore edilmiş gibi durmasını engellemeye çalıştım. Amacım ev sahiplerinin, teslim oldukla rı bir mimar tarafından onlara bahşedilmiş ' öz el tasarım kafeslerinde değil, ev 'lerinde yaşadıklarını hissetmelerini sağlamak oldu diyerek açıklıyor.
Evin dekorasyonunda tek bir stilin hakimiyetinden kaçınılmış. Mimar, Evde tek bir stile bağlı kalmadan farklı doku ve renkleri bir araya getirdik. Yalınlık bizim için her zaman ön planda oldu. Doğal malzemeler ve cilalanmamış doğal dokular tüm yaşam alanlarında tercihimiz oldu diyor. Evin her milimetresi yaşamak için kurgulanmış. Ev sahiplerinin yaşam akışları düşünülerek konfor her alanda ön planda tutulmuş. Evin girişinden itibaren zeminlerde kullanılan parkenin doğal sıcaklığı evin tüm yaşam alanlarında kullanılarak bütünlük sağlanmış. Ceviz ve venge ahşap dokusu, gri, siyah, beyaz ve kırmızı gibi renklerle kombinlenerek mekanlara sıcaklık katmış. Sonuçta ortaya, sahipleriyle birlikte yaşayan ve estetik dokunuşlarla renklenen bir yaşam kozası çıkmış.
Evin yeri: Mudanya, Bursa.
Mimarı: Taner şekercioğlu.
Dekorasyon proje ve uygulaması: Mimar Taner şekercioğlu, Kilittaşı Tasarım.
Yapı Cinsi: Bahçe içinde 270 m2lik dört katlı villa.
Mobilyalar: Ahmet Kaleli, B&T, Cumba ve Mudo Concept.
Yasemin Aksoy/Milliyet Emlak