27 / 04 / 2024

Bursa'da eğitime ayrılan dev tesisin yapımı için imzalar atıldı!

Bursa'da eğitime ayrılan dev tesisin yapımı için imzalar atıldı!

Bursa'da, anaokulundan üniversiteye kadar tüm eğitim birimlerini içinde barındıracak olan dev eğitim tesisinin yapımı için imzalar atıldı



Bursa'da 165 dönüm alana anaokulu, ilköğretim, lise ve üniversite kurulmasına ilişkin protokol, Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Birlik Vakfı arasında imzalandı. Protokolle birlikte Nilüfer Doğanköy'de 165 dönümlük alanın eğitim tesisleri yapılması şartıyla 25 yıl süreli olarak Birlik Vakfı'na devredildiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, inşa edilecek kampusların Bursa'nın eğitim seviyesinin yükseltilmesinde etkin rol oynayacağına inandığını söyledi. AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan ve Birlik Vakfı Bursa Şube Başkanı Mustafa Bayraktar'ın da eşlik ettiği törende konuşan Altepe, OECD ülkeleri arasında eğitim seviyesi en düşük olan ülkenin Türkiye olduğunu hatırlattı. 


SOSYAL TESİSLER DE OLACAK 

Başkan Altepe, protokol kapsamında belediye mülkiyetinde bulunan Nilüfer İlçesi Doğanköy Mahallesi'nde yer alan 165 bin metrekarelik alana taşınmamızın vakıf gayesiyle her türlü eğitim ve öğretim ile yurt, sosyal tesis, spor alanları yapılmak üzere Birlik Vakfı'na tahsis edildiğini belirtti. Altepe, "Vakfa tahsis ettiğimiz alan anaokulu, ilköğretim, lise, üniversite ile kurs, yurt, sosyal tesis ve spor alanları dışında hiçbir amaç için kullanılamayacak. Tahsis süresi 25 yıldır fakat bitime 3 ay kala vakfın müracaat etmesi halinde belediye meclisinin de uygun görmesiyle süre uzatılabilecektir" diye konuştu. 


"BURSA'YA 3 ÜNİVERSİTE AZ" 

Bursa Valisi Münir Karaloğlu ise, imzalanan protokolün kamu-STK işbirliğinin en güzel örneklerinden biri olduğunu kaydetti. Bursa'nın, nüfusu 3 milyona dayanan bir metropol haline geldiğini, bu şehre 3 üniversitenin yetersiz olduğunu belirten Vali Karaloğlu, şehrin daha çok eğitim kurumuna ihtiyaç duyduğunu söyledi. Karaoğlu, Birlik Vakfı'nın hizmete alacağı eğitim tesisleriyle hem Bursa'nın hem de Türkiye'nin yetişmiş yeni insan gücüne kavuşacağını ifade etti. 


EN KISA SÜREDE TAMAMLANACAK 

Temsil ettiği kurumun uzun yıllardan beri Türk milletine hizmet ettiğini, bu süre zarfında kıymetli şahsiyetler yetiştirdiğini hatırlatan Birlik Vakfı Genel Başkanı Mehmet Alacacı, kurulacak eğitim kampuslarında bu hedef doğrultusunda hareket edileceğini belirtti. Alacacı, "Bursa'nın eğitim seviyesini daha da yükseltmek, şehre katkı sağlamak için bu alanı Büyükşehir Belediyesi'nden talep ettik. Bu kapsamda Birlik Vakfı'na ve ülkemize yakışır tesisleri en kısa zamanda kurmuş olacağız. Eğitim camiamıza güzel hizmetlerde bulunacağız" şeklinde konuştu. 


Sabah marmara


Geri Dön