10 / 05 / 2024

Bursa'da Garnizon Şehitliği Anı ve Sunum Binası açıldı!

Bursa'da Garnizon Şehitliği Anı ve Sunum Binası açıldı!

BURSA Büyükşehir Belediyesi, şehitlerine sahip çıkıyor. Belediye tarafından Pınarbaşı Şehitliği'ndeki inşaatı tamamlanan 'Garnizon Şehitliği Anı ve Sunum Binası', Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümünde hizmete açıldı.



BURSA Büyükşehir Belediyesi, şehitlerine sahip çıkıyor. Belediye tarafından Pınarbaşı Şehitliği'ndeki inşaatı tamamlanan 'Garnizon Şehitliği Anı ve Sunum Binası', Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümünde hizmete açıldı. Programa katılan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Bursa Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Seyfullah Saldık, açılış töreni öncesinde şehid mezarlarına karanfil koydu. Programda duygusal anlar yaşandı. 

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, "Bugün Bursa'da, şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Tarih şuurunu çocuklarımıza doğru aktarmalıyız" derken; Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, "Dünya tarihine geçen değerlerimize sahip çıkıyoruz. 

Çanakkale'de en çok şehidi veren kent Bursa'ydı, yitirdiğimiz 117 şehidimiz Pınarbaşfnda yatıyor. Vatanımızı bizlere emanet eden ve bu topraklar uğruna şehid düşen atalarımıza vefa borcumuz var" diye konuştu. 


Yeni Akit


Geri Dön