30 / 04 / 2024

Bursa'da icradan 2 milyon 231 bin TL'ye satılık fabrika!

Bursa'da icradan 2 milyon 231 bin TL'ye satılık fabrika!

Bursa 13. İcra Müdürlüğü,  Bursa ili, Osmangazi ilçesi, İsmetiye Mahallesi'nde bulunan tekstil boyahane fabrika binasını satıyor. Toplam bedeli 2 milyon 231 bin TL olan  fabrika binasının ihalesi 18 Temmuz 2011 Pazartesi Bursa 13. İcra Müdürlüğünde yapıla



Bursa 13. İcra Müdürlüğü tarafından verilen açık artırma ilanı şöyle;

BURSA 13. İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDEN TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Dosya no: 2009/2238

Bir borçtan dolayı ipotekli bulunan:

Tapu Kaydı: Dosyada mevcut Bursa ili, Osmangazi ilçesi, ismetiye Mah.'de kain, 4010 ada, 6 parselde kayıtlı. 2.002,64 m2 miktarlı arsa üzerindeki, betonarme boyahane vasıflı taşınmazın tamamı.

Özellikleri: Taşınmaz Bursa İli, Osmangazi ilçesi, ismetiye Köyü (Kanalboyu), irfan Sok. No: 3- 3A adresindeki taşınmazdır. Betonarme karkas olarak inşa edilmiş iki katlı tekstil boyahane fabrika binası, 2.002,64 m2'lik alanın tamamının kaplamış olduğu, iki ara sokak ile ön caddeye paralel alanda yer almaktadır. Fabrika yıkama, boyahane bölümü iki katlı, idari bölüm ise 3 kattan oluşmakta, ancak iki bölümün bitiş kotu aynı yüksekliktedir. Üstleri aynı kotadaki çeşitli demir profillerden teşkil edilmiş çatı ve örtüsü ile kaplıdır. Önde ve arkada giriş ve dışarı çıkışları sağlayan büyük ferforje demirlerden oluşmuş demir kapılar yer almaktadır. Elektrik, su, kanalizasyon, fabrika içi drenaj tesisat sistemleri mevcuttur. Yapımına 1994-1995 yılında başlanıp 1996 yılında tamamlandığı söylenen söz konusu taşınmaz ara sokak ile ön caddenin kesiştiği noktada yer alan taşınmaz idari ve fabrika boyahane bölümü olarak yapılandırılmış olduğu bölümlerin özellikleri aşağıda belirtilmiştir.

1- FABRİKA VE TEKSTİL BOYAHANESİ BÖLÜMÜ

A- Zemin Katta; Tamamen B.A. karkas olarak yapılmış olan bölümde tekstil imalatları yıkanarak boyaya hazır hale getirilmektedir. Bölüm idari binanın zemin katını da kapsamak¬tadır. B.A karkas araları duvarlarla kapatılmış sıvalı taban döşeme kaplamaları beton, be¬ton döşemeler arasında, ara ara geniş demir ızgara kapak sistemli beton gider kanalları ile tekstil ürünlerini yıkayarak boyaya hazır hale getiren çok miktarda büyük makine grubunun yer aldığı görüldü. Ayrıca üst kata bağlantıyı sağlayan çeşitli demir profil grubundan yapılmış olan merdiven yer almaktadır.
B-1. Katta; Zemin katın üstüne çelik karkas olarak inşa edilen katta, çelik karkas araları duvarlarla kapatılmış sıvalı, taban döşeme kaplamaları karo mozaik, çeşitli profil demirler-den oluşmuş çatısının alt tavan kaplamasının bazı bölümlerinin PVC kapaklı, malzeme ka-patılmış olduğu bazı bölümünün açık, kaplamasız tavanlı, demir çatı üstünün tamamen saç ve eternit malzeme ile kapatılmış olduğu görüldü. Bu bölümde çok sayıda tekstil ürünlerini ekonomiye hazır hale getiren çok sayıda makine grubu yer almaktadır.

2- İDARE BİNASI
Tekstil bölümünün sağ tarafında yer aian,1.N Kattan başlayan bölüme demir kapı ile girilen demir merdivenlerden çıkılarak ulaşılmaktadır. 2 kattan oluşmaktadır.

A-1. Kat: Bu bölümün alt katı tekstil ürünlerinin boyaya hazır hale getirildiği bölümün zemin katın devamıdır. Demir merdivenlerle çıkılarak ulaşılan katın girişinde PVC kaplamalı laminent koridor yer almaktadır. Bu katta koridor, 2 adet müşteri ağırlama odası, bay ve bayan tuvaletleri, çay servisinin yapıldığı mutfak ve girişte gelenleri yönlendiren banko bölümü yer almaktadır. Döşemeler koridor, odalarda PVC laminant kaplama, mutfak, wc lerde seramik, duvar kaplamaları koridor ve merdiven çıkışında pvc kaplama, mutfakta tez¬gah arasında vvc'lerde seramik odalarda ve diğer tüm mahallerde saten boyalı, tavanlar boyalı, dış doğramaların PVC ve ısı camlı, iç kapı doğramaları Amerikan kapı imalatlarından oluşmaktadır. Bu bölüm gelen müşterilerle görüşmelerin yapıldığı kattır.

B- 2. Kat: 3 adet ofis odasından ve koridordan oluşmaktadır. Koridor ve oda mahal-lerinde duvar, döşeme, tavan, dış doğramalarda, 1. Kattaki uygulanan aynı imalatlar uygu-lanmıştır, iç kapı doğramaları ahşap olup bu bölüm adı geçen müessesenin muhasebe servisidir. Elektrik, su, doğalgaz, kanalizasyon sistemi mevcuttur.

İmar Durumu:
Bursa Osmangazi Belediyesi imar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün 13. icra Müdürlüğüne hitaben göndermiş oldukları 20/02/2009 tarih ve 5297/6431 sayılı yazılarında bahsedilen H.22a.23d.1d pafta, 4010 ada, 6 parsel 1/5000 ölçekli nazım imar planında kapsamında tarımsal niteliği korunacak alanlarda kalmaktadır.
Plan notları ekte sunulmuştur

Değeri: 2.231.660,00.-TL
Satış Saati: 14.00-14.10 arası ipotekten arî olarak satılarak paraya çevrilecektir.

Satış Şartları:

1- Satış 18.07.2011 Pazartesi günü yukarıda yazılı saatler arasında Bursa 13. icra Müdürlüğünde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetinin %60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıran taahhüdü ile baki kalmak şartıyla 28.07.2011 Perşembe günü yukarıda yazılı saatler arasında Bursa 13. icra : Müdürlüğünde ikinci artırmaya çıkılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse taşınmaz en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetinin % 20'si nispetinde pey akçesi (TL veya devlet tahvili dışındaki döviz kabul edilmeyecektir) veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Birikmiş vergiler ve tellaliye resmi satış bedelinden ödenecektir. Damga resmi, tahliye ve teslim masrafları. KDV, tapu harçları alıcıya aittir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile On beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaş¬madan hariç bırakılacaklardır.

4- İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunarak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları ve satış ilanın tebliğ edilemeyen alakadarlara tebliğ yerine kaim olacağı ilan olunur.

(*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dhildir.

Bursa 13. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilanı


Münevver Danış/Emlakkulisi.com


Geri Dön