29 / 04 / 2024

Bursa'da kaçak inşaatlara baskın düzenlendi!

Bursa'da kaçak inşaatlara baskın düzenlendi!

Bursa'nın Yıldırım, Gürsu ve Osmangazi ilçelerinde kaçak olarak yapıldığı belirlenen inşaatlara baskın düzenledi



Bursa Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı ekipleri, Yıldırım, Gürsu ve Osmangazi ilçelerinde kaçak olarak yapıldığı belirlenen inşaatlara baskınlar düzenledi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, kent merkezinde kaçak yapılaşmanın önlenmesi konusunda kararlı bir tutum izleyen belediye, kaçakla mücadele konusunda denetimlerini artırdı.

Daire Başkanlığına bağlı yapı kontrol ekipleri, Gürsu, Yıldırım ve Osmangazi'nde kaçak inşaatlara beton döküldüğünün belirlenmesi üzerine baskın düzenledi.

Osmangazi'nin Yunuseli Mahallesi Cebel Sokak, Gürsu'nun Kumlukalan köyü Samanlı Caddesi ve Yıldırım'ın Çınarönü Mahallesi Vakıf Caddesi İkinci Çilek Sokak'taki binalara beton döküldüğünü tespit eden ekipler, yaptıkları baskınlarda beton mikserlerini durdurdu.

Kaçak inşaatlarla ilgili tutanak hazırlayan ekipler, bina sahipleri ve yasak olmasına rağmen kaçak inşaatlara beton döken firmalar hakkında yasal işlem başlattı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, gelecek nesillere daha sağlıklı yaşanabilir bir kenti miras bırakmakta kararlı olduklarını, bunun için de öncelikle kaçak yapılaşmayı durduracaklarını vurguladı.

Valilik ve merkez ilçe belediye başkanlarıyla bu konuda kesin kararlı olduklarını belirten Altepe, kaçak olarak yapılan binalara, kesinlikle hiçbir altyapı hizmetini götürmeyeceklerini bildirdi.
AA


Geri Dön