29 / 04 / 2024

Bursa'da kentsel dönüşüm çalışmaları aralıksız sürüyor!

Bursa'da kentsel dönüşüm çalışmaları aralıksız sürüyor!

Yıldırım Belediyesi, göreve geldiği 2004'ten beri ilçedeki hızlı kentleşme ve ruhsatsız yapılaşma eğilimini en aza indirmek, dar ve orta gelirli vatandaşların nitelikli konut ihtiyacını gidermek amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor



Yıldırım Belediyesi, 'Herkese Yeterli Konut' ve 'Hızlı Kentleşen Dünyada Sürdürülebilir Yerleşimler' hedeflerini de dikkate alarak konut ve kentleşme meselesini bu dönemde de öncelikli faaliyeti sayıyor.

Yıldırım Belediyesi, kaçak yapılarla örülü 'köy' görünümdeki yerleri mimar ve mühendis eli değmiş, güvenli ve çağdaş düzeye getirmenin gururunu yaşıyor. Göreve geldiği günden bu yana TOKİ'nin yanı sıra kendi çabalarıyla yedi kentsel dönüşüm ve toplu konut projesiyle adeta bir rekor kıran Yıldırım Belediyesi, kısa bir süre içinde ilçeye çağdaş ve modern binlerce konut kazandırdı. Sinandede, Akçağlayan Bahçeli Evleri, Yiğitler, Cumalıkızık, Beyazıt Mahallesi, Yıldırım Külliye çevresi, Kaplıkaya Cazibe Merkezi projesi ile kentsel dönüşüm ve toplu konut çalışmaları, sadece Yıldırım'in değil, Bursa'nm da vitrinini değiştirdi.

Yiğitler Mahallesi'nde 505 Konut

Yiğitler Mahallesi'nde belediye tarafından kamulaştırılan 3.3 hektarlık alan üzerinde  TOKİ  ortaklığıyla yapılan 505 konutun anahtarları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle vatandaşlara teslim edildi.
Kısa zamanda yapımı tamamlanan Yiğitler Toplu Konutları ile binlerce insan, uygun şartlarla ev sahibi olurken, konforlu bir yaşama da kavuştu. Yıldırım Belediyesi tarafından kamulaştırılan Bursa'daki en büyük kentsel dönüşüm alanında -301 bin metrekare- yer alan gecekondular ve düzensiz odun depoları tasfiye edilerek yapılan konutlar görenleri imrendiriyor. Böylece vatandaşlarımıza, temiz havası, depreme dayanıklı alt yapısı, manzarasıyla güvenli ve huzurlu bir ev yaşantısı imkanı sunuluyor.

şžehrin yoğun trafiğinden ve hava kirliliğinden uzak, Bursa mimarisi ile yapılan Akçağlayan Bahçeli Evleri tamamlandı. Akçağlayan Bahçeli Evleri ile halkımız doğayla iç içe yaşama olanağına kavuşuyor. Sinandede Mahallesi'nde yıllarca çözülemeyen imar soruna da el atan Yıldırım Belediyesi, 'Ver Gecekondunu Al Daireni' projesi ile 470 metrekare alan içindeki çarpık evler yerine modern konutlar yapıyor. Birinci etabı tamamlanan kentsel dönüşümde, zemin dükkan, üst katlar da ev olarak tasarlandı. Bu proje sayesinde maddi imkansızlıklar içinde olan vatandaşlar daha iyi standartlarda yaşama hakkı elde edecekler. Kaba inşaatı tamamlanan konutların anahtarları sahiplerine teslim edildi. Yıldırım Külliyesi civarında gerçekleştirilen kentsel dönüşüm ile görüntü kirliliği oluşturan onlarca yapı yıkılarak, restore edilen tarihi eserler gün yüzüne çıkarıldı. Gecekondulara mesken olan Molla Yegan Medresesi restore edilerek, kültür merkezi haline dönüştürüldü. El sanatları atölyeleri, kafetaryası ve restoranı ile Bursa'nın alternatif yaşam merkezleri arasındaki yerini aldı.

Beyazıt Mahallesi'nde Kimsesizler Konağı

Beyazıt Mahallesi'nde altı bin 329 metrekare alan üzerindeki 208 hak sahibine ait çarpık yapı, kamulaştırılarak yıkımları gerçekleştirildi. Yıkımlar sonrası burası park ve yeşil alan olarak düzenlendi.

Yıldırım Belediyesi tarafından yapımı tamamlanmak üzere olan Kimsesizler Konağı ise ayda bir liraya ihtiyaç sahiplerinin barınacakları sıcacık bir yuva olarak hizmet verecek. Ayrıca çarpık yapılar yerine yapılacak olan eğitim atölyeleri, aşevi ve Kimsesizler Konağı gibi sosyal içerikli projelerle, Beyazıt Mahallesi örnek estetik yapılara kavuşuyor. '3. Bin Yılda Yaşayan Osmanlı Köyü Cumalıkızık' için düzenlenen yarışmayı kazanan projeye göre restorasyonları gerçekleştirilmekte olan tarihi evler, gelecek nesillere de aktarılarak üçüncü bin yılda hayat buluyor.
Forbes


Geri Dön