04 / 05 / 2024

Bursa'daki Cilimboz Deresi rekreasyon alanı olacak!

Bursa'daki Cilimboz Deresi rekreasyon alanı olacak!

Cilimboz Deresi'ni rekreasyon alanı olarak kente kazandırmak için çalışma başlatıldı



Bursa Büyükşehir Belediyesi, evsel atıklar nedeniyle adeta çöplüğe dönen Cilimboz Deresi'ni rekreasyon alanı olarak kente kazandırmak için çalışma başlattı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çalışmaları yürüten BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı ile Uludağ'dan aldığı yağmur ve kar sularını Nilüfer Çayı'na taşıyan Cilimboz Deresi yatağında incelemelerde bulundu.

Altepe, Cilimboz Deresi'nin şu haliyle adeta çöplüğü andırdığını belirterek, bu görüntünün Bursa'ya yakışmadığını söyledi.

Kent merkezindeki bu doğal güzelliği gün yüzüne çıkarmak için çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Altepe, "Öncelikle dere yatağı bu kirlilikten arındırılacak. Dik yamaçların üzerinde bulunan konukların atıklarının toplanması için çöp toplama koridorları oluşturulacak. Dere yatağında yapacağımız düzenleme çalışmaları ile burası yeni bir rekreasyon alanı haline gelecek" dedi.

Altepe, tarihi ve kültürel mirası ayağa kaldırma yönündeki çalışmaların yanı sıra Bursa'nın tüm değerlerine sahip çıkmaya çalıştıklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Cilimboz Deresi gibi gizli kalmış, bugüne kadar ihmal edilmiş doğal güzelliklerimizi de ortaya çıkarmak için yoğun bir çaba içindeyiz. Çalışmalar tamamlandığında burası da bölge halkının gelip, vakit geçirebileceği güzel bir alan olacak. Bu çalışma hem doğal su kaynağını kirlilikten arındıracak hem de bölgeye değer katacak."

BUSKİ tarafından devlet hastanesinin arka kısmında başlatılan çalışmalar, suyun kaynağına kadar sürdürülecek. Dere yatağı temizlendikten sonra üst kısımlarda çöp toplama koridorları oluşturulacak.
AA


Geri Dön