05 / 05 / 2024

Bursa'daki tarihi Kapalı Çarşı yeni vizyonuyla açıldı!

Bursa'daki tarihi Kapalı Çarşı yeni vizyonuyla açıldı!

Bursa'nın tarihi ziynetlerini gün yüzüne çıkaran Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen Kapalı Çarşı, özgün çehresi ve yeni vizyonuyla hizmete açıldı.



Şehrin gözbebeği Bursa Kapalı Çarşı yeni yüzüyle Bursalıların hizmetine sunuldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe törende yaptığı konuşmalla Bursa'nın tarihi güzellikleriyle UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girdiğini hatırlattı. Başkan Altepe, belediye başkanlığının ilk dönemlerinden bu yana çarşının yenilenmesi için çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Uzun yılların birikimi olan ve çok kez pürüzlerle engellenen bu çalışmayı tamamlayıp açmak bize nasip oldu. Böyle bir eseri, özgün ve özellikli haliyle yeniden Bursa'ya kazandırmak ve tekrar canlandırmak büyük bir onur" diye konuştu. Çarşı canlanırsa şehrin de canlanacağını vurgulayan Altepe, "Atılacak daha çok adım var. Kenti ilmek ilmek işliyoruz. Diğer çarşılarımızda da çalışmalarımız devam ediyor, çarşıya değer katacak faaliyetlerimiz sürecek" ifadelerini kullandı. Törene katılan AK Parti Bursa Milletvekili ismet Su da Bursa'nın Türkiye'nin gözdesi olduğunu söyleyerek, Bursa'ya değer katan çalışmalarından dolayı Başkan Altepe'yi tebrik etti. 


2 YILDA PARLADI 

Kapalı Çarşı Cephe Sağlıklaştırma ve Çatı Örtüsü Uygulaması Projesi, Reyhan-Kayhan ve Hanlar Bölgesi koruma amaçlı imar planı dahilinde uygulandı. Geleneksel ticaret alanı olarak tanımlanan bölgede yer alan Kapalı Çarşı'da cephe sağlıklaştırma ve çatı örtüsü imalatı yapıldı. İmalatlar, Bursa Kültür Vakıflarını Koruma Bölge Kurulu'nda onaylanmış projeler doğrultusunda yapıldı. Özel mülkiyete ait binaların cepheleri hazırlanan projeye göre yeniden tamir ve tadilatı ile çatı örtüsü yapıldı. 150 metre boyundaki çarşının bin metrekare mermer zemin kaplaması, bin 500 metrekare 150 ton çelik konstrüksiyonlu tonoz çatı yapıldı. 2 bin metre galvaniz kaplı metal yan çatılar ile 110 adet dükkanın cephesine mekanik traverten kaplama yapıldı. Çalışmalar iki yılda tamamlanarak Kapalı Çarşı özgün kimliğiyle hizmete açıldı. 


Bursa Hakimiyet


Geri Dön