02 / 05 / 2024

Bursa'nın modern şifahanesi açılış için gün sayıyor!

Bursa'nın modern şifahanesi açılış için gün sayıyor!

Bursa Valiliği tarafından inşa ettirilen ve yaklaşık 7 milyon liraya mal olan Bursa Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi, yakın zamanda ozonterapi, müzikterapi, homeopati, fitoterapi ve apiterapi gibi 10 branşta hizmet vermeye başlayacak



Bursa Valiliği tarafından yaklaşık 7 milyon lira bedel ile hayata geçirilen ve "modern şifahane" olarak adlandırılan Bursa Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) Merkezi, ozonterapi, müzikterapi, homeopati, fitoterapi ve apiterapi gibi 10 branşta hizmet vermek için gün sayıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Bursa'nın Çekirge semtindeki İlker Çelikcan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinin yanına Bursa Valiliği tarafından inşa ettirilen üç katlı merkezin binası, 2 bin 475 metrekare alana sahip.

 "Şifahane bakışıyla inşa etmeye çalıştık"

İl Sağlık Müdürü Özcan Akan yaptığı açıklamada, Bursa Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezinin inşaatına Temmuz 2017'de başlandığını dile getirdi. 

Merkezin inşaatının tamamını Bursa Valiliğinin üstlendiğini dile getiren Akan, "Bugün itibarıyla bitirmiş durumdayız. Bu merkezi hazırlarken modern tıbbın önerileriyle bir şifahane bakışıyla inşa etmeye çalıştık. Merkez Osmanlı ve Selçuklu mimarisinden esinlenerek inşa edildi. Önümüzdeki günlerde hasta kabulüne başlayacağız. 10 başlıkta hizmet vermeyi düşünüyoruz. Bu merkezin ileri seviyede olabilmesi adına hiçbir fedakarlıktan kaçınmadık. İnşallah önümüzdeki günlerde burasının bir eğitim merkezi olması yönünde planımız var." dedi. 


Geri Dön