05 / 05 / 2024

Bursaspor'un yeni stadı için ayrılan alan Belediye'ye geçti!

Bursaspor'un yeni stadı için ayrılan alan Belediye'ye geçti!

Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik ve Spor Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle, Velodrom'daki 64 bin metrekarelik alan Büyükşehir Belediyesi'ne geçti...  



Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik ve Spor Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle, Velodrom'daki 64 bin metrekarelik alan Büyükşehir Belediyesi'ne geçti. Büyükşehir, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'ne ait 64 bin metrekarelik alanın kullanım hakkını da 49 yıllığına aldı.

3 MİLYONA BİTECEK

Başkan Altepe şu bilgileri verdi: '45 bin kapasiteli stadyumu Bursa'ya kazandırmak için 20 aydır yoğun bir çaba harcadık. 15 milyon TL'ye yapılacak olan projeyi 3 milyon TL'ye yaptırıyoruz. Mihraplı Parkı'nın yanında yeni yapılacak olan Hüdavendigar Odunluk Kent Parkı ile bölgeye 1 milyon metrekarelik yeşil alan kazandırılacak. Stadyum bünyesinde yaklaşık 28 bin metrekarelik ticari alan var. Buraların kullanım hakkını kiralayacağız ve yapılacak restoranlar, kafeteryalar, sosyal donatı alanlarıyla bölge bir aktivite merkezi haline gelecek.

MAç DEĞİL YAşžAM MERKEZİ

Velodrom 15 günde maç yapılan bir yer değil, sürekli yaşamın olduğu bir merkez olacak. Mihraplı Parkı tarafına dere üzerine 3 köprü yapılacak, Acemler ve Mudanya Yolu bağlantılarıyla trafikte sorun yaşanmayacak. Stadyumun alttaki 2 katı ve çevreye yapılacak otoparklarla park sorunu çözülecek. Stat, son teknolojiyle, UEFA'nın son kriterlerine uygun olarak yapılacak.

Akşam  


Geri Dön