Ekonomi

Bütün çalışanlar buraya! Bu adımları izleyerek emekli maaşınızı yüksek tutun! Bunları kimse bilmiyor

Milyonlarca insanın tek hayali emekli olup sakin bir hayat yaşamakken emekli olduğunuz süreç içerisinde emekli maaşını yüksek tutmanızın formülleri mevcut. İşte detaylar…Emeklilik ile beraber çalışanların en çok merak ettiği konuların başında ise; 'Ne zaman emekli olabilirim' ve 'Ne kadar emekli maaşı alabilirim' soruları geliyor

Hiç kuşkusuz ki günümüzde vatandaşlar, emekli olmak için çalışıyor. Emeklilik ile beraber çalışanların en çok merak ettiği konuların başında ise; 'Ne zaman emekli olabilirim' ve 'Ne kadar emekli maaşı alabilirim' soruları geliyor.

Emekliler yılda iki kez zam alıyor. Bu zam ise enflasyona göre belirleniyor. Fakat maaşı artırmak için çalışırken yapılabilecek bazı kriterler var. Bunları uygulayanlar ise yüksek maaş alıyor.

Emeklilik tarihini işe giriş tarihi ve yaş belirler. Maaşı belirlemekse çalışanın elinde oluyor. Burada bazı püf noktalara dikkat etmek gerekiyor. Burada en önemli parametre brüt maaş oluyor.

Sabah’ın haberine göre; emeklilik maaşının yüksek olması için çalışırken alınabilecek bazı kriterler ve önlemler ise şu şekilde:

 

Yukarıdaki iki maddeyi gerçekleştirdiğinizde alacağınız maaşı daha fazla artırabilirsiniz. Çünkü maaş hesaplaması yapılırken kazançlarınızın tamamına bakılır. Çok çalışmak veya çok fazla günü olmak tek başına maaşı etkilemez. Bununla beraber günü daha az olan birisi için günü fazla olan kişiden daha çok maaş alabilir. Burada ise sizin brüt maaşınız önemli kılınıyor.

Eğer ki imkanınız var ise birden fazla yerde sigortalı çalışmak prime esas kazancınızı artıracaktır. Kaç yerde sigortalı olursanız olun, bir ayda 30 gün sayılacaktır. Fakat kazancınız toplanacağından artar. SSK’dan emekli olma durumunuz var ise; isteğe bağlı şekilde sigorta, tarım SSK, tarım Bağ - Kur zorunlu Bağ-Kur alternatiflerini ikinci planda tutun.

Hangi kurumda bulunursanız bulunun son üç buçuk yılda (1261 gün) SSK’lı olur iseniz emekliliğiniz SSK kriterleri ile hesaplanacaktır. Yüksek kazanç bildirir iseniz hem daha erken emekli olursunuz hem de yüksek maaş alırsınız. Emeklilik başvurusu yaparken doldurulacak 'Tahsis Formu'ndaki bakmak ile yükümlü şahıs hanesine 'eş', 'çocuk' gibi yakınlarınızı eklemeyi sakın unutmayın. Maaş hesaplarken maaş bağlama oranını artıracak etki yapacaktır.

Bu yüzden zaman zaman 'benim daha çok günüm var ama emekli maaşım düşük oldu' tepkileri ortaya çıkıyor. Burada kazanca bakmak gerekiyor.

Kimse artık Dyson’sız kalmayacak! İşte Dyson kablosuz süpürgelerin 7 Ağustos 2022 fiyat listesi

En çok satan arabalardan Renault Megane Sedan fiyatlarını güncelledi! Şoke olacaksınız! 7 Ağustos 2022 fiyat listesi

Altın için 15 Ağustos uyarısı geldi! Bu haberi okumadan altın almayın! Ünlü uzman İslam Memiş kötü haberi verdi