18 / 05 / 2024

Büyük deprem İstanbul'un kıyılarında daha çok hasar yaratır düşüncesi yanlış! Tam 600 bin birim bir an önce değişmeli!

Büyük deprem İstanbul'un kıyılarında daha çok hasar yaratır düşüncesi yanlış! Tam 600 bin birim bir an önce değişmeli!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, hem deprem bölgesi hem de İstanbul ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve megakentte kaç konutun dönüştürülmesi gerektiğini açıkladı.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Malatya'da katıldığı bir televizyon programında kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Bakan Özhaseki, kntsel dönüşümün doğru ve hızlı yapılabilmesi için üçlü bir grubun yan yana olması gerektiğine dikkat çekti. Özhaseki, bunları "Birisi bakanlık, biz ve ekibimiz hazırız. Para, arsa hazır. Bu işin ikinci ayağında belediyeler bulunuyor. Üçüncü ayakta da vatandaş yer alıyor" diyerek açıkladı. 

Büyük deprem İstanbul un kıyılarında daha çok hasar yaratır düşüncesi yanlış! Tam 600 bin birim bir an önce değişmeli!

ÇÜRÜK VE SIVILAŞMIŞ ZEMİNLER İŞLERİ ZORLAŞTIRIYOR

NTV'de yer alan habere göre; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Malatya'da yeni konut inşaatları kapsamında zorlandıkları durumun zeminlerin çürük olması ve sıvılaşmış olması olduğunu söyledi. 

"Zaten yıkıma da genellikle böyle durumlar neden oluyor. Zeminin kurutulması, suların çekilmesi daha sonra fore kazık sistemiyle zeminde bu sağlamlaştırma çalışmalarını yapacağımız ortam bizim aylarımızı aldı. Zemin sıvılaşmış olduğu için çamur, balçık türü kaygan bir yapı oluyor. Siz bu kayganlığın üzerine 5-7 metre temel atsanız, bodrum katlar yapıp inşa etseniz daha sonra depremde öyle bir kayganlaşıyor ki hiçbir şekilde dayanma şansı bulunmuyor" ifadelerini kullanan Özhaseki, O aradaki kaygan zemini geçip aşağıdaki sert zeminlere kadar ulaşılması gerektiğini dile getirdi. 

Özhaseki, "Bizim kabinede mali işler geldiği zaman Mehmet Şimşek refleks gösterir, "oraya o parayı veremeyiz" gibi. Sıkı bir tasarruf önlemi, para politikası mevcut. O görevde kim olsa aynısını yapacak" açıklamasında bulunan Özhaseki, deprem bölgesi söz konusu olduğunda herkeste bir sessizlik olduğuna, tamam dendiğine dikkat çekti. 

Büyük deprem İstanbul un kıyılarında daha çok hasar yaratır düşüncesi yanlış! Tam 600 bin birim bir an önce değişmeli!

İSTANBUL'DA 600 BİN BAĞIMSIZ BİRİM 

Deprem bölgesinde 14 aydır bakanlık olarak seferberlik ilan ettiklerini, şimdiye kadar 76 bin konut teslim ettiklerini aktaran Bakan Mehmet Özhaseki, "Bir ay sonra yeniden kura çekilişlerine başlayacağız. Her ay 10 bin, 15 bin, 20 bin civarında, sene sonuna 200 bini bulacak kadar yeniden kura çekilişlerini yapacağız. Ayrıca 4 bin 333 köyde de köy evi inşa ediyoruz. 320 bin civarında vatandaşımıza kira yardımı yapıyoruz. 590 bin kişi de konteynerde yaşıyor" diye konuştu. 

"A’dan Z’ye hangi partili belediye başkanımız gelirse gelsin yeter ki kentsel dönüşüm için gelsin sonuna kadar imkanlarımızı paylaşmak için hazırız" çağrısını yineleyen Bakan Özhaseki, İstanbul ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. 

Mehmet Özhaseki, Anadolu Yakası'nda ve Avrupa Yakası'nda Marmara'ya bakan kısımda hasar daha çok olur şeklinde bir anlayış olduğunu belirtti. 

Bakan Özhaseki, yapının standartlara uygun olmaması durumunda denizden uzak olsa bile yıkılma olasılığı olduğunun altını çizdi ve "İstanbul'da 600 bin civarında bağımsız birimin bir an önce değişmesi gerekiyor" açıklamasında bulundu.

Bakan Yumaklı açıkladı! Çiftçiye 445 milyon lira tarımsal destekleme ödemesi yapılacak...

Kredi notunuzu nasıl yükseltebilirsiniz? İşte kredibiliteyi artırmak için yapılması gerekenler

1942'de kiracılarına fahiş zam yapan ev sahibinin sonu mahkeme oldu!


Geri Dön