Genel

Büyük indirim Anadolu'ya sıçrıyor

Durgunluğa çözüm için yapılan `alışveriş için gün bugün' kampanyası İstanbul'da başladı.

65 bin mağazada fiyatları yüzde 50 düşüren markalar, ticaret odaları ve belediyelerden tanıtım desteği bulursa indirimi Anadolu'ya taşıyacak.

KEPENK indirmelere ve işsizliğe yol açmasından endişe edilen finansal kriz için tedbir alan perakendecilerin topyekün dahil olacağı `alışveriş için gün bugün' sloganıyla yola çıkılan indirim kampanyası, bugün başladı. İlk aşamada yüzde 50'yle başlayacak olan ve ilk etapta İstanbul'da start verilen kampanyanın Türkiye geneline yayılması ise an meselesi. Tüketicinin para harcamaktan ürkerek, alışverişi tamamen kesmesi durumunda iş yeri kapanmaları ve toplu işten çıkarmalarla karşı karşıya kalınacağını belirten perakende yetkilileri, sosyal patlamanın önüne geçmek için bu kampanyanın birkaç gün içinde Türkiye geneline yayılmasının beklendiğini söylediler. Durgunluğa giren alışveriş piyasasında paranın yeniden dönmeye başlamasını sağlamak için 65 bin noktada bugün start verilen tarihi indirim kampanyasının sadece İstanbul'la sınırlı kalmasının zayıf bir ihtimal olduğunu düşünen yetkililer, Anadolu şehirlerinde de belediyelerin ve ticaret odalarının öncülüğünde indirim şenliklerinin başlamasının beklendiğini ifade ettiler.

KiĞILI TÜM YURTTA YÜZDE 50 DÜŞÜRDÜ

GİYİM sektörünün duayenlerinden Kiğılı'nın patronu Abdullah Kiğılı da kendilerinin diğer mağazalar gibi normalde indirim yapmadıklarını, müşteriye genelde kampanyalar sunduklarını belirterek, bu kez bu harekette yer aldıklarını belirtti. Şu aşamada amacın yüksek kár sağlamanın dışında piyasayı hareketlendirmek olması gerektiğinin altını çizen Kiğılı `Bu topyekün bir hareket. Sadece perakendecilerle, derneklerle olmazdı. İstanbul Ticaret Odası ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin desteği olmasaydı bu işe kalkamazdık. Bu nedenle yakın zamanda Anadolu şehirlerinde de belediyelerin öncülüğünde indirim kampanyalarının yapılmasını bekliyoruz. Biz de bugün yüzde 50 indirim yapıyoruz, bizim indirimimiz Türkiye'deki tüm mağazalarımızı kaplıyor' dedi.

BU ETiKETi ASAN MAĞAZA iNDiRiMLi

İLK etapta yüzde 50'yle başlayan ve ilerleyen günlerde yüzde 70'i bulacağı tahmin edilen `indirim bayramı' alışveriş tarihinin en kapsamlı kampanyası olma özelliği taşıyor. 14 bin şirket ve 65 bin noktayla kampanyaya katılan mağazalar, yaptıkları indirimlerle `ihtiyaçlarınızı ertelemeyin, alışverişi kesmeyin' çağrısı yapıyorlar. 24 sektör derneğinin bir araya geldiği, İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) liderliğinde ve Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle başlayayan kampanyanın bayramı ve yılbaşını da kapsaması planlanıyor. Tüketiciler alışveriş yapacakları indirimli mağazaları ise vitrinlere yapıştırılan stiker ve duyurularla ayırt edecekler.

Star