27 / 04 / 2024

Büyük Marmara depremi için flaş açıklama: Hesaplara göre son 6 yıl kaldı!

Büyük Marmara depremi için flaş açıklama: Hesaplara göre son 6 yıl kaldı!

TTB Olağan Dışı Durumlarda Sağlık Hizmeti Kolundan Uzm. Dr. Seçkin Kara, beklenen büyük Marmara depremi ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...



İstanbul Tabip Odası ve İstanbul Barosu tarafından bir kongre gerçekleştirildi. İstanbul Barosu’nda “Öncelikli Bir Halk Sağlığı Sorunu, İstanbul - Marmara Depremi” konusu ile düzenlenen kongre dün tamamlandı. 

Etkinliğin ikinci gününde  “İstanbul depremi ve olası sonuçları”, "Deprem, afet ve çalışma ortamı" ve "Deprem ve çözümsel yaklaşımlar" başlıklı paneller gerçekleştirildi. 

Büyük Marmara depremi için flaş açıklama: Hesaplara göre son 6 yıl kaldı!

BirGün Gazetesi'nde yer alan habere göre; Türk Tabipleri Birliği (TTB) Olağan Dışı Durumlarda Sağlık Hizmeti Kolu’ndan Uzm. Dr. Seçkin Kara, panelin ilk oturumunda önemli açıklamalarda bulundu. 6 Şubat depremlerinde TTB’nin kriz masasında görevde bulunan Kara, depremden sonra bölgeye gitmekte zorluk çektiklerini dile getirdi. 

Uzm. Dr. Kara, olağan dışı durum tanımının kriz ve acil durum ifadelerini de kapsadığını belirten Kara, Deprem öncesinde alınmayan tedbirlerin can kaybının artmasına neden olduğunu söyledi. "6 Şubat depremlerinde iletişim ağlarında büyük bir problem çıkmamış olması şanstır fakat bildiğiniz gibi bir bant daralmasına gidildi, bu da krizi uzatan sebeplerden biri" ifadelerine yer veren Seçkin Kara, 2000 senesinde yapılan bir araştırmaya değindi. 

Büyük Marmara depremi için flaş açıklama: Hesaplara göre son 6 yıl kaldı!

MARMARA DEPREMİ İÇİN 6 YILIMIZ KALDI 

Uzm. Dr. Seçkin Kara, 2000 senesinde yapılan bir araştırma kapsamında 30 yıl iççinde 7 büyüklüğünün üzerinde bir deprem olma riskinin yüzde 60 olduğuna dikkat çekti. 

Kara, "Yani son 6 senemiz kaldı" diye konuştu. 

Adli Tıp Uzmanları Derneği’nden Uzm. Dr. Miraç Özdemir de "Kitlesel Felaketlerde Adli Tıp Hizmetleri" başlıklı sunum yaptı ve adli tıpın deprem ardından kimliklendirme, defin, kanıtların araştırılması gibi görevleri olduğuna dikkat çekti. 

Depremin ardından kayıp olan çocuklara da değinen Özdemir, kimliklendirme işleminin bunu engellenmesinde kritik öneme sahip olduğunun altını çizdi. 

Kara söz konusu açıklamasında, 1999 yılında meydana gelen depremden sonra önlem alınmadığına, rantiye mimaride artış olduğuna, imar affı uygulamasının sürdürüldüğüne vurgu yaptı. 

Altın gram fiyatı ne kadar? Çeyrek, 22 ayar bilezik ve Cumhuriyet altın fiyatları ne kadar oldu?

Citroen'dan yeni indirim kampanyası! Citroen C3 Aircross Ocak ayı fırsatlarını açıkladı...

Deprem uzmanından son dakika uyarısı: Orada 7'den büyük deprem olması kaçınılmaz! 


Geri Dön