30 / 04 / 2024

Büyük Samsun Oteli satılacak

Büyük Samsun Oteli satılacak

Mülkiyeti Samsun İl Özel İdaresine ait olan ve halen atıl durumda bulunan Büyük Samsun Otelinin KDV hariç 30 milyon 854 bin TL muhammen bedelle satışa çıkarıldığı bildirildi.



Samsun İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Arslan Karanfil, düzenlediği basın toplantısında, mülkiyeti İl Özel İdaresi'ne ait olan 5 yıldızlı Büyük Samsun Oteli'nin, İl Encümeni'nin kararı ile kapalı teklif usulü ile satılacağını söyledi.

Söz konusu otel binası ve 18 bin metre karelik alanın 5 yıldızlı bir otel olarak faaliyette bulunmak üzere ihaleye çıkılacağını belirten Karanfil, 30 milyon 854 bin Tl olarak belirlenen satış bedeline KDV'nin dahil olmadığını, tekliflerin de söz konusu rakam üzerinde arttırma ile gerçekleştirileceğini söyledi.

Satış ihalesinin 26 Mart perşembe günü yapılacağını ifade eden Karanfil, otelin satış şekli konusunda şu bilgileri verdi:

''Biz oteli Samsun'a kazandırmak istiyoruz. Samsun'da 5 yıldızlı olarak hizmet veren oteli yeniden değerlendirme ve yatırımcılara imkan sunma amacıyla biran önce satış kararı alınmıştır. Otel ve çevresindeki alan, otel olarak kullanılabilecek. Ayrıca bina kıyı kenar çizgisinden kaynaklanan yasa gereği mevcut haliyle muhafaza edilecek. Satış bedeli olarak ise yüzde 25'i peşin, geri kalanı ise 5 yılda ve en fazla 3'er aylık taksitler halinde ödenecek.''

Otelin satışıyla ilgili olarak herhangi yasal bir engel bulunmadığını da bildiren Karanfil, satışla ilgili duyuruların, Kültür ve Turizm Bakanlığı, turizmle ilgili çeşitli kuruluşlar, il özel idareleri, ticaret ve sanayi odaları gibi kuruluşlara duyurulduğunu da açıkladı.

Büyük Samsun Oteli, uzun yıllar oteli işleten şirket ile İl Özel İdaresi arasındaki ''kira'' sorunu nedeniyle yaşanan anlaşmazlık üzerine 2007 yılı Kasım ayında icra yoluyla tahliyeye edilmişti.

Sabah


Geri Dön