27 / 04 / 2024

Büyük Tarabya oteli yakında açılıyor!

Büyük Tarabya oteli yakında açılıyor!

Eski Türk filmlerinin vazgeçilmez mekanı olan Büyük Tarabya Oteli, 30 milyon dolarlık yatırımla baştan aşağı yenilendi. Boğaz'a nazır otel, yakında açılıyor



Yeşilçam'la ünlenen Büyük Tarabya Oteli, yeni yılla birlikte yeni işletmecisine kavuşacak. Emekli Sandığı'nın, 1966'da, Tokatlıyan Ote-li'nin yerine yaptırdığı Büyük Tarabya Oteli, cemiyet hayatının çekim merkeziydi. Eşsiz Boğaz manzarasıyla, ünlü ünsüz birçok aşkın yaşandığı otel, Yeşilçam filmlerinin vazgeçilmez seti olmuştu. Türkan Şorayla Rüçhan Adlı'nın tanıştığı tarihi otel, zamanında Türkiye'nin Hilton ve Divan'dan sonra üçüncü 5 yıldızlı oteliydi. Yılın her mevsiminde yoğun talep görüyordu.

Büyük Tarabya Oteli, faaliyeti sona erdirildiği güne kadar 409 odada, 538 yatakla hizmet verdi,  3 bin kişiye yemek çıka¬rabilecek kapasiteye sahipti. 1985'te özelleştirilmesi kararlaştırılan otelin satışı 1995'e kadar sürüncemede kaldı. Hizmet kalitesi düşen otel, zarar etmeye başladı ve 2002'de tadilata alınmak üzere kapatıldı. İşletmesi 2002'de bir gruba devredildi ve eşyaları müzayedeyle satıldı. Bir süre sonra da Emekli Sandığı'nın ödenek ayıramaması nedeniyle kapatıldı.

145 MİLYON DOLARA EL DEĞİŞTİRDİ

Büyük Tarabya Oteli, 4 yıl önce el değiştirdi. Otel, özelleştirme İdaresi Başkanhğı'nın düzenlediği ihaleyle, 145 milyon 250 bin dolara Bayraktarlar Holding'e geçti.

Daha önce Ataköy Turizm Merkezine de imza atan Kayserili Bayraktar Ailesi, otomotiv yan sanayii ve turizm sektörle-rindeki yatırımlarıyla tanınıyordu. Dokuz turun sonunda otelin yeni sahibi olan Bayraktarlar Grubu, yaklaşık 30 milyon do-larlık yatırımla binayı yeniledi, istanbul'da yaşanacak olası depreme karşı güçlendirme çalışmaları yürüttü.
Gelinen son noktayı SABAH'a değerlendiren Bayraktarlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı izzet Bayraktar, birkaç işletmeyle görüştüklerini, yeni yılla birlikte otel için bir işletmeciyle anlaşabileceklerini, anlaşılamaması halinde grup olarak işletme fikri üzerine düşüneceklerini söyledi.
Sabah


Geri Dön