29 / 04 / 2024

Büyükada'da 1 milyon 485 bin TL'ye satılık işyeri!

Büyükada'da 1 milyon 485 bin TL'ye satılık işyeri!

Adalar Satış Memurluğu, İstanbul İli, Adalar İlçesi, Büyükada Yalı Mahallesi, 6 pafta, 24 ada, 7 parselde yer alan 178 metrekare alanlı arsa üzerine kurulu işyerini satışa sunuyor. Taşınmazın takdir olunan kıymeti 1 milyon 485 bin TL



Adalar Satış Memurluğu tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C. ADALAR SATIşž MEMURLUĞU
Dosya No : 2009/4 Satış

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, adedi, önemli özellikleri

TAPU KAYDI : Adalar Tapu Sicil Müdürlüğünün 16.12.2009 gün ve 3742 sayılı yazılarında, Adalar, Yalı Malı. 6 pafta 24 ada 7 parsel sayılı 178,50 m2 yüzölçümlü arsa vasıflı taşınmazın 1/2. payının Nurettin Özen, 2/12 payının Aydın Özen, 2/12 payının Aytül Özen, 2/12 Tülay Özen adına kayıtlı olduğu Nurettin Özen hissesi üzerinde Galip Özen'in intifası,( Nurettin Özen hissesinde bulunan Galip Özen intifasının kesinleşen Adalar Asliye Hukuk Mahkemesinin 2010/180 Esas 2011/20 Karar sayılı ile terkinine karar verildiği anlaşılmıştır.) Aytül Özen, Aydın Özen ve Tülay Özen hisseleri üzerinde 1/12 Bilge Özen'in intifa hakkı olduğu belirtilmiştir.

ÖZELLİKLERİ : Satışa konu taşınmaz İstanbul ili, Adalar İlçesi, Yalı Mh, Recep Koç caddesi ile Palamut sokağı kesişiminde 6 pafta, 24 ada, 7 parsel üzerinde yapılı sahile 30 mt uzaklığında, betonarme karkas yapılmış olup, zemin kat ve normal kattan ibaret işyeri vasfında olduğu, taşınmazda yer alan ikÜ® katlı bina L şeklinde projelendirilmiş olup, iç bahçesinin mevcut olduğu, binanın ana girişi Palamut sokağında olup, bu girişte yer alan betonarme merdiven ile üst kattaki yerlere çıkılmakta, zemin katta merdiven yanından geçirilerek iç bahçeye ulaşılmaktadır.

Zemin kattaki müstakil işyerlerinin giriş yerleri cephe durumlarına göre Recep Koç caddesi ile Palamut sokağına açılmakta olduğu, alt katta 6 adet dükkan bulunmakta olup, zemini seramik, duvarları ise sıva üzerine plastik boyalı olduğu, dükkan cephe vitrinleri ve iç bahçeye açılan kapıların ahşap doğramalı olduğu, zemin kattaki I ve 2 nolu dükkanlarda güçlendirme yapıldığı, güçlendirme yapılan yerlerin badanalı olduğu, zemin katta yapımı yarım kalmış WC bulunduğu, Üst katta 5 Met ofis büro mahalli yer almakta olduğu,zemini seramik, duvarları ise sıva üstü plastik boya olduğu, iç bahçeye bakan mahal PVC camekan ile kapatılarak koridor haline getirildiği, üst kattaki ofis-büro mahallerinin kapı ve pencerelerinin tamir görmesi gerektiği, üst kattaki WC mahallinin eksik kaldığı, binanın çatısının yapılı, dış cephesinin boyandığı, ancak binanın genel olarak tadilat ve tamire muhtaç olduğu, bina genelinde güçlendirme yapıldığı, onaylı projesinde yer alan kısmi bodrum katın fiilen mevcut olmadığı, binanın tüm alt yapı tesisatı su ve elektrik tesisatında eksiklikler bulunduğu, binanın çarşı içinde merkezi konumda olup, her türlü belediye hizmetlerinden yararlandığı, ancak taşınmazda kat mülkiyeti kurulmadığı, mevcut onaylı projesine uygun hale getirildiğinde binada hissedarlar arasında kat mülkiyetinin tesis edilebileceği belirtilmiştir.

İMAR DURUMU : Dava dosyasındaki, Adalar Belediye Başkanlığı, imar ve şžehircilik Müdürlüğünün 01.05.2010 tarihli yazılarında, Adalar, Büyükada, Recep Koç caddesi 6 pafta, 24 ada, 7 parsel sayılı yerin 30.06.1994 gün ve 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planında konut alanında kaldığı, İmar uygulaması 1/1000 ölçekli uygulama planlarının onaylanmasından sonra imar uygulamasının yapılacağı bildirilmiştir.

TAKDİR OLUNAN KIYMETİ : Taşınmazın değerlendirilmesinde, hukuki ve imar ile iskan durumu, mevkii, niteliği, topoğrafik yapısı, ulaşım durumu, mevcut kullanımı, belediye hizmetlerine yararlanma durumu, etrafındaki yapılaşma, emsal taşınmazların satış bedeli, rağbet derecesi vb. değere etki yapan tüm özellikleri ile taşınmazın üzerindeki iki katlı binanın yapım özellikleri ve yıpranma durumu ile binaya yapı kullanım belgesi (iskan) alınabilmesi için yapılması gereken harcamada göz önüne alındığında, taşınmazın tam mülkiyet değerinin 1,485.000.000-TL olduğu, Galip Özen'in intifasının 495.000.000-T1, (Adalar Asliye Hukuk Mahkemesinin Yargıtay incelemesinden geçerek kesinleşen 2010/180 Esas, 2011/20 Karar sayılı 09.01.2011 tarihli söz konusu intifa hakkı terkin edildiği) Bilge Özen'in intifasının 247.500,000-TL olduğu, Adalar Sulh Hukuk Mahkemesinin 2010/31 Esas, 20i 1/71 Karar sayılı 07.04.2011 tarihli kesin kararı ile belirlenmiş olup, söz konusu taşınmaz Bilgi Özen intifa hakkı ile yükümlü olarak Mahkemece belirlenen 1.485.000.000-TL üzerinden satışa arz edilecektir.

SAİR BİLGİLER:

Daha fazla bilgi isteyenlerin Adalar Satış Memurluğuna Müracaatla satış memurluğunun 2009/4 Satış sayılı dosyasıyla, dosya içerisinde mevcut bilirkişi raporları ve Tapu Sicil Müdürlüğünün yazılarını incelemeleri gerekmektedir.

SATIşž şžARTLARI:

1) Yukarıda açık tapu kaydı, imar ve halihazır durumu ile kıymeti belirtilen taşınmazın;

BİRİNCİ SATIşžI:...24/06/2011 CUMA Günü saat: 14.00den, 14.15 e kadar, Adalar Adliyesi Satış Memurluğunda açık arttırma suretiyle yapılacaktır. Bu arttırmada tahmin edilen kıymetin % 60 'ını ve satış isteyenin alacağına rüçhatılı olan alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış ve paylaştırma masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok arttıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla, taşınmazın İKİNCİ SATIşžI:..04/07/2011 PAZARTESİ Günü saat: .14.00den, 14.15,'a kadar Adalar Satış memurluğunda ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu arttırmada da bu miktar elde edilememişse, gayrimenkul en çok arttıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterileri müddet sonunda en çok arttırana ihale edilecektir. şžu kadar ki, arttırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40 'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir,

2) Arttırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin %20'si nisbetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir, İhale pulu, tellaliye resmi, damga vergisi, tapu harç ve masrafları alıcıya aittir. Tellaliye ve Tapu satım harcı satış bedelinden alıcıya iade edilecektir. KDV % ( 18 ), Damga resmi % 04,95 müşteriden alınacaktır. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenecektir.

3) İpotek sahibi alacaklılar ile diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve masrafa dair iddialarını dayanağı belgeler ile 15 gün içinde Dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi halde hakları tapu siciliyle sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4) İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5) şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6) Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecattını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2009/4 Satış Sayılı dosya numarasıyla memurluğumuza başvurmaları ilan olunur. (İc. İf. Ka. 126)

(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
İşbu gayrimenkul satış ilanı ilgililere tebliğ mahiyetindedir.
Yönetmelik örnek no:27

*: Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön