28 / 04 / 2024

Büyükada'ya 4 bin 600 metrekarelik spor tesisi kurulacak!

Büyükada'ya 4 bin 600 metrekarelik spor tesisi kurulacak!

Seçim çalışmaları kapsamında Büyükada'ya giden AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, ''Adalar-Bakırköy hattı tekrar kurulacak, hayırlı uğurlu olsun. Adalar'dan Büyükada'dan Maden Mahallesi'ne spor tesisi yapacağız'' diye konuştu.



AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ve AK Parti Adalar Belediye Başkan Adayı Özlem Öztekin Vural, seçim çalışmaları kapsamında Büyükada'daki Anadolu Kulübü'nde, Cemevi temsilcileri, kanaat önderleri ve STK temsilcileriyle buluştu.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Adalar halkı ile buluşan AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, sözü AK Parti Adalar Belediye Başkan adayı Özlem Öztekin Vural’a verdi. Halkın sorunlarını çözüm üretmek gerektiğini söyleyen Vural, “Bir Adalı kardeşiniz olarak ben de bu ilçenin sorunlarını en az sizin kadar iyi biliyorum. Bu yönde birçok proje geliştirdik. 31 Mart seçimlerini inşallah zaferle sonuçlandırırsak, hepsini sizler için birer hizmete dönüştürmeyi planlıyoruz. Tabi ki bunu yaparken AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Binali Yıldırım da bizimle beraber olacaktır. Çok güzel bir meclis üyesi listesi hazırladık. Bu listede Adalar için dertlenen arkadaşlarımız var. Ben şimdiye kadar bize verdiğiniz ve vereceğiniz destek için çok teşekkür ederim” açıklamasında bulundu.

AK Parti Adalar Belediye Başkan adayı Özlem Öztekin Vural’a her zaman destek verdiğini söyleyen Binali Yıldırım, "Adada bir ilki başaralım mı? Adaya kadın eli değsin mi? Adanın ilk kadın belediye başkanını adadan seçelim mi? Adaya yakışır mı Özlem hanım? Kesinlikle en iyisi olacak. Hadi bakalım, hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“HEPSİNİN PLANI, PROJESİ, HAZIRLIĞI TAMAM”

Adalar ile ilgili diğer projelerini anlatan Yıldırım, şu açıklamalarda bulundu: "Balıkçıların avlanma alanlarıyla ilgili problemleri var. Vakıfların burada çok arazileri var. Sahile ulaşımda sorunlar var. Bütün bunların hepsinin planı, projesi, hazırlığı tamam. Bütün bu sorunları, ekip halinde çalışmak suretiyle çözeceğiz. Adalar'a 20 kilometre bisiklet yolu yapacağız. Öyle çarşı pazar içinde bisiklet değil. Adanın çok müsait alanları var. Buralara bisiklet yolları yapılacak. Adaya olan tarifeli sefer sayıları artırılacak. Son zamanlarda bazı seferlerde kesintiye gidilmiş. Bunun için gereğini yapacağız. Özellikle Adalar-Bakırköy hattı tekrar kurulacak, hayırlı uğurlu olsun. Adalar'dan Büyükada'dan Maden Mahallesi'ne spor tesisi yapacağız. Toplam 4 bin 600 metrekarelik bir alanda, spor kompleksinde, 150 kişilik tribün, 150 kişilik konferans salonu, basket sahası, stüdyoların bulunacağı bir kompleksi yapıp adaya kazandıracağız. Adanın gençlerinin emrine bu tesisleri vereceğiz."

ADAYA YAKIŞAN ŞEHİRCİLİK ANLAYIŞI

Adalar'ın sahillerini ve meydanlarını da yeni baştan elden geçireceklerini ifade eden  Yıldırım, bunları adaya yakışan bir şehircilik anlayışıyla düzenleyeceklerinin altını çizdi. Büyükada ve Heybeliada'ya 2 halk plajı yapacaklarını söyleyen Yıldırım, bu plajları sadece ada halkının kullanacağını belirtti. Yıldırım, "Düsturumuz aktif yaşlanma. Her yaşta hareketten yanayız. En güzel, en kıymetli zamanlarını burada geçirecekler. İş derdi, çocuk yetiştirme sıkıntıları olmayacak. Hayatın tadını doya doya çıkaracaklar” diye konuştu.


Geri Dön