27 / 04 / 2024

Emlakta Nostalji: Büyükada'da 4 bin liraya satılık ev!

Emlakta Nostalji: Büyükada'da 4 bin liraya satılık ev!

İstanbul'da 1937 yılında Büyükada'da konumlanan bir ev 4 bin liraya satışa çıkarılmış. Evin 4 odası ve 900 metrekare büyüklüğünde bahçesi bulunuyormuş.



1937 yılında İstanbul Büyükada'da 4 odalı bir ev 4 bin liraya satışa çıkarılmış. Evin 900 metrekare bahçesi bulunuyormuş. 

Akşam Gazetesinin 1937 yılındaki gazete ilanında satılık ve kiralık konutlara yer verilmiş. Söz konusu ilanlardan biri de Beşiktaş'taki 7 odalı bir ev. 

İlanda evin manzaralı, bahçeli altında dükkan ve bir garajının olduğu belirtiliyor. İşte o gazete ilanındaki satılık ev ilanları...

BÜYÜKADADA 4000 LİRAYA SATILIK EV

Nizam ciheti, çam ormanı içinde. Bir kat üstünde 4 oda, mutfak, banyo, elektrik, akar su, sarnıç, 900 metere M. bahçe, hususi çamlığı vardır. Adanın en temiz havalı ve en güzel manzaralı yerindedir. Bina kârgir ve yenidir. (Akşam) ilån memuruna müracaat. Telefon: 24240

SATILIK MÜKEMMEL EV

Beşiktaş Akaretler Nüzhetiye caddesi Yeni fırın yanında 11 No. lu ev yedi oda iki salon, iki mutfak, hamam, terkos, elektrik, havagzı, tulumba, yağmur suyu tertibatı, bahçe, hava ve manzarası fevkalāde içi ve dışı yağlı boyalı ve çok sağlam olup altında bir dükkân ve bir garajı vardır. 

Senevi 650 lira irat getirmekte olup ehven fiyata ve acele satılıktır. İsteyenlerin içindekilere müracaat etmesi.

VILLA 

Boğaziçi'nde Çengelköyün'de iskele yanında yeni yalı. Betonarme 934 modeli, kübik cadde ve deniz ta- rafında muntazam bahçeler, havuz yüzlerce renkli balık, nadide meyve ağaçları, yeperen Avrupa gülleri, kayıkhane hem deniz banyosu, kamerye, bahçede tenvirat, yalıda terkos, tele fon, gaz, elektrik, geniş oda ve salonlar, çift mutfak, çift banyo, sığınak ve bütün istirahatı havi Boğazın en güzel villası satılıktır. Taliplerin içindekilere veyahut 38-98 numaraya tele- fonla müracaatları.

AKŞAM GAZETESİ 1937

Kasımpaşa'daki Liman İşletmesi'nin temeli 1937 yılında atılmış!

1942'de Ankara'da memurlar için mahzenli kâgir binalar yapılmış!


Geri Dön