28 / 04 / 2024

Kasımpaşa'daki Liman İşletmesi'nin temeli 1937 yılında atılmış!

Kasımpaşa'daki Liman İşletmesi'nin temeli 1937 yılında atılmış!

Kasımpaşa'daki Liman İşletmesinin temeli 1937 yılında atılmış. 1937 yılındaki temel atma töreninde Deniz Kumandanlığı ve Liman İşletme Müdürlüğü proje için imza atmış...



Kasımpaşa'daki Liman İşletmesinin temeli 1937 yılında atılmış. 1937 yılındaki temel atma töreninde Deniz Kumandanlığı ve Liman İşletme Müdürlüğü proje için imza atmış. 

Projenin temeline bir gümüş Liman İşletme Müdürlüğü tarafından, 25 kuruşluk para ise müteahhit tarafından alınarak çam şişeye ile temele gömülmüş. 

Akşam Gazetesinin 1937 yılındaki haberine göre, söz konusu proje için kurban kesilmiş. İşte o gazete haberi...

Liman atölyesinin temel atma resmi yapıldı

Kasımpaşa daki Liman İşletmesi nin temeli 1937 yılında atılmış!

Liman İşletme İdaresinin Kasım- paşada inşa ettireceği atölyelerin temeline merasimi dün saat 13 te yapılmıştır. Saat on iki buçukta bir deniz motör ile bir romorkör davetlileri Galata rıhtımından alarak atölyelerin yapılacağı ardiyeye götürmüştür.

Saat tam 13'te Deniz Kumandanı, Liman İşletmesi Müdürü ve Liman İşletme İdaresi erkanından mürekkep kalabalık zevatın iştirakile merasime başlanmıştır. Temelatma merasiminin yapılmakta olduğunu bildiren kâğıt okunmuş ve bunu önce Deniz Kumandanı, sonra Liman İşletmesi Müdürü imzalamışlardır.

Cumhuriyetin yeni paraları olması münasebet ile Liman İşletmesi Müdürünün bir gümüş 50, müteahhidin 25 kuruşluk para bu tarihi kağıtla birlikte bir şişe içinde atölyelerin temeline konmuştur.

Bundan sonra önce Liman İşletmesi Müdürü; sonra Deniz Kumandanı mala ile temele harç atmışlardır. Kesilen iki kurbanla merasim nihayet bulmuş, davetlilere hazırlanan büfede limonata ikram edilmiştir. Kesilen koyunlarla ameleye dün akşam bir etli pilav ziyafeti verilmiştir.

AKŞAM GAZETESİ 1937

1942'de Ankara'da memurlar için mahzenli kâgir binalar yapılmış!

Eminönü Hanı 1939 yılında yıkılmış!


Geri Dön