28 / 04 / 2024

Büyükçekmece Albatros'ta ağaç, erozyon ve otel bilmecesi!

Büyükçekmece Albatros'ta ağaç, erozyon ve otel bilmecesi!

Büyükçekmece Albatros 'taki ağaçlar kesildi, ortalık karıştı. Belediye, "Kötü kokan ağaçları kestik" diyor. Vatandaş, erozyon riskine dikkat çekiyor. Arazinin otel projesiyle anılması da kafaları karıştırıyor




Büyükçekmece Albatros'taki ağaçlar kesildi, ortalık karıştı. Belediye, "Kötü kokan ağaçları kestik" diyor. Vatandaş, erozyon riskine dikkat çekiyor. Arazinin otel projesiyle anılması da kafaları karıştırıyor Belediyesi, bu soruyu şöyle yanıtlıyor: "Albatros Mevkii'nde, insan sağlığına zararlı olan polen ve kötü koku üreten 'Aylantus' cinsi ağaçlar kesildi. Halk arasında kokar ağaç olarak bilinen Aylantus ağacının şehir içlerinde olması yetkili mercilerce yasaklanmıştır. Büyükçekmeceliler ŞU günlerde Büyükçekmece Albatros'ta ağaç kavgası yaşanıyor. 

Mevzu, Albatros'taki ağaçların belediye ekipleri tarafından kesilmesi... 


Ağaçların kökünden kesilmesi çevre sakinlerini isyan ettiriyor. "Yarım asırlık ağaçlara hiç acımadılar" diyen vatandaş, sorumluların cezalandırılmasını istiyor. Tabii bu arada iddialar da havada uçuşuyor. 

Ağaçların bulunduğu alanın imara açılacağı, otel yapılacağı gibi iddialar... 


Ağaçların kesildiği alan, daha önce otel projesiyle gündeme gelmişti. Arazide belediye tarafından ticaret, konut ve turizm alanı olarak imar değişikliği yapılmış, geçtiğimiz ağustos ayında 48 milyon TL muhammen bedelle satılmak istenmişti. Fakat Büyükçekmece halkının eylemler yaparak koru alanının satılmasına tepki göstermesi ve alıcı çıkmaması üzerine ihale iptal edilmişti. 


Belediye, kötü kokusuyla çevreye rahatsızlık veren Aylantus ağaçlarının kesildiğini söylüyor. 

Fakat Büyükçekmeceliler, bu ağaç cinsinin bölge için çok önemli olduğunu belirtiyor: "Aylantus ağacı, güçlü köküyle erozyonu önleyen ağaç olarak biliniyor ki Büyükçekmece erozyon riski taşıyan bir yer." 


HaberTürk


Geri Dön