28 / 04 / 2024

Büyükçekmece Belediyesi'nden Karaağaçlı Romanlara tapu müjdesi!

Büyükçekmece Belediyesi'nden Karaağaçlı Romanlara tapu müjdesi!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Karaağaç Mahallesi'nde yaşayan Roman vatandaşların uzun süredir bekledikleri tapularının önümüzdeki aylarda dağıtılacağını açıkladı. Akgün, tapularla ilgili "Biz işin bize düşen kısmını tamamladık" dedi.



Büyükçekmece Belediyesi’nin katkılarıyla Roman vatandaşlar için Karaağaç Mahallesi'nde yaptırılan dernek binası ve düğün alanını içinde barındıran sosyal donatı alanı coşkulu bir törenle hizmete açıldı.

 

"Gönlümüzde taht kurdunuz"

 

Açılışa CHP İstanbul Milletvekilleri Süleyman Çelebi, Faik Tunay, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve eşi Hatice Akgün, CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Hüseyin Remzi Gökbulak, CHP Çatalca İlçe Başkanı Halil Muharrem Gök, Marmara Bölgesi Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Serdar Özbayraklar, Büyükçekmece Roman Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Arif Düzün, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda Roman vatandaş katıldı. Açılış töreninde konuşan Marmara Bölgesi Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Serdar Özbayraklar, Roman vatandaşların yaşadığı sıkıntıları ve yapılması gerekenleri anlattı.


Büyükçekmece Roman Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Arif Düzün, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün her zaman yanlarında olduğunu, sorunlarına duyarsız kalmadığını belirterek; "Romanlarla göstermiş olduğunuz dayanışma ve hoşgörüyle bizlerin gönlünde taht kurdunuz. Ayrıca istihdam yaratıp sorunlarımızı anında çözdünüz’’ dedi.

 

"Sizden çok bizi mutlu edecek"


Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Roman vatandaşlar için ellerinden gelenin daha fazlasını yapma gayretinde olduklarını belirterek; "Milletvekillerimizle, belediye meclis üyelerimizle, belediye personelimizle birlikte hepimiz size hizmet edebilmek için çalışıyoruz. Sizlerin en önemli sorunu, tapu sorunu. Biz işin bize düşen kısmını tamamladık. Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden bir yazı bekliyoruz. Yılbaşından sonra milletvekillerimiz o yazının takibini yapacaklar. İnşallah önümüzdeki bahar aylarında tapularınızı yine bizzat gelip ellerimizle dağıtacağız. Sizlerin haklı olarak dört gözle beklemiş olduğunuz  tapuları sizlere verebilmek, sizden çok bizleri mutlu edecektir" ifadesini kullandı.


"Her zaman sizin emrinizdeyiz"

 

CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay, Roman vatandaşları çok sevdiğini her program ve davetlerine koşa koşa geldiğini belirterek; "Sizlerle birlikte olmaktan her zaman mutluluk duyuyoruz. Bir belediye başkanı düşünün ki, İstanbul gibi zorlu bir yerde beşinci kez seçim kazanıyor. O size hiçbir zaman boş vaatlerde bulunmadı. Yapılması gereken ne varsa vakti zamanı geldiğinde en iyi şekilde yaptı. Bundan yana asla şüpheniz olmasın. İki milletvekili buradayız, belediye başkanımız burada, Büyükçekmece ve Çatalca ilçe başkanlarımız burada, meclis üyelerimiz burada hepimiz tam kadro olarak karşınızda ve emrinizdeyiz. İyi ki varsınız, biz sizleri çok seviyoruz. Ve her zamanda emrinizdeyiz" diye konuştu.

 

"Tapuların takipçisi olacağız"


İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi ise, Roman vatandaşların ayrım yapılmadan eşit yurttaşlar kimliğine kavuşmaları gerektiğinin altını çizerek; "Karaağaç'ın kendisine özgü çok özel bir yapısı var. Belediye Başkanımız Dr. Hasan Akgün, burayı daha da güzelleştirip örnek bir köy haline getirecek. Ayrıca belediye başkanımızın da hassasiyetle üzerinde durduğu tapu konusunun Ankara'da takipçisi olacağız. Ve birlikte buraya gelip tapularınızı dağıtacağız" dedi.


Akgün'den kışlık kaban hediyesi


Başkan Akgün konuşmasının sonunda, Karaağaçlı Roman vatandaşlara yılbaşı hediyesi olarak kışlık kaban müjdesi verdi. Soğuk ve yağmuru geçirmeyen kabanlar 7'den 70'e tüm Roman vatandaşların ölçülere alınarak her birisi için özel olarak diktirilecek.


Yapılan konuşmaların ardından törenle dernek binasının açılışı gerçekleştirildi. Roman vatandaşların çalgıları ve şarkıları eşliğinde gerçekleşen açılış töreni büyük bir coşkuya dönüştü.


Büyükçekmece Belediyesi


Geri Dön