03 / 05 / 2024

Büyükçekmece Belediyesi'nin Faaliyet Raporu onaylandı!

Büyükçekmece Belediyesi'nin Faaliyet Raporu onaylandı!

Nisan ayı birinci oturumunu gerçekleştiren Büyükçekmece Belediye Meclisi'nde Belediye Başkanı'nın 01 Ocak 2015 - 31 Aralık 2015 dönemi ilişkin Faaliyet Raporu kabul edildi.




Nisan ayı birinci oturumunu gerçekleştiren Büyükçekmece Belediye Meclisi'nde Belediye Başkanı'nın 01 Ocak 2015 - 31 Aralık 2015 dönemi ilişkin Faaliyet Raporu kabul edildi.


24 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı Büyükçekmece Belediye Meclisi'nin Nisan ayı ilk oturumunda ayrıca meclis başkanvekilleri, meclis katipleri ile yeni dönemde komisyonlarda görev alacak üyelerin seçimi yapıldı.


Belediyelerin Mali İmkanları


Faaliyet Raporu'nun oylanmasından önce AK Parti Grup Başkanvekili Recep Erol söz alarak aleyhte, CHP Grup Başkanvekili Coşkun Tanış ise lehte birer konuşma yaptılar. Faaliyet Raporu'na ilişkin konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, belediyelerin faaliyet raporu görüşmelerinde 2 kriterin önemli olduğunu vurgulayarak, bu kriterlerin belediyelerin içinde bulundukları mali imkanlar ve o kentin yerleşim planlarının durumu olduğunu söyledi.


"En Önemli Faaliyet İmar Planları"


2015 yılında yapılan faaliyetleri ve hayata geçirilen projeleri sıralayan Başkan Akgün, Büyükçekmece Belediye Meclisi'nin geçtiğimiz dönem yapmış olduğu en önemli faaliyetin Mimarsinan bölgesinin planları olduğunun altını çizdi. İmar planlarının bir kentin anayasası olduğunu ve planlamanın olmadığı yerde gelişmenin de olamayacağına vurgu yapan Başkan Akgün, önümüzdeki dönemde de Güzelce, Kumburgaz, Kamiloba, Celaliye ve Tepecik bölgeleri içinde çalışmaların devam ettirileceğini sözlerine ekledi.


"Halk mutluysa ben de mutlu olurum"


Büyükçekmece'ye hizmet konusunda her zaman hakkaniyetten yana olunduğu ve tüm bölgelere eşit hizmet götürüldüğünü belirten Başkan Akgün; "Belediyecilik insanı mutlu etme sanatıdır. Eğer halkı mutlu edebiliyorsam o zaman ben de mutlu olurum.  Belediyecilikte yapılan her şey insanlar içindir. İnsana hizmettir. Şehrimizin geleceği ve insanlarımızın mutluluğu için dün olduğu gibi bundan sonrada aynı kararlılık içinde çalışacağız" diye konuştu. Başkan Akgün, konuşmasının son bölümünde 2015 yılı Faaliyet Raporu'na katkı sunanlara teşekkür etti.


Yapılan konuşmaların ardından Büyükçekmece Belediyesi'nin 2015 yılı Faaliyet Raporu, CHP'li belediye meclis üyelerinin oyları neticesinde oy birliğiyle kabul edildi. 




Büyükçekmece Belediyesi



Geri Dön