27 / 04 / 2024

Büyükçekmece Çarmıklı Villaları'nda icradan 1.2 milyon TL'ye satılık tripleks villa!

 Büyükçekmece Çarmıklı Villaları'nda icradan 1.2 milyon TL'ye satılık tripleks villa!

Büyükçekmece 1. İcra Müdürlüğü, Çarmıklı Villalarında yer alan tripleks villayı 1 milyon 200 bin TL'ye satacak. Satış, 6 Ağustos Pazartesi günü 11:30-11:40 saatleri arasında yapılacak



İlan şöyle;


TAŞINMAZ MAL AÇIK ARTIRMA İLANI

BÜYÜKÇEKMECE 1. İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDEN


DOSYA NO: 2012/1731 TALİMAT 


Satılmasına Karar verilen Taşınmazın Cinsi vc özellikleri 


TAPU KAYDI : Dosyasında mevcut Büyükçekmece Kaymakamlığı Tapu Sicil Müdürlüğünün 06.06.2012 tarihli ve 10856 sayılı kaydına göre; İstanbul İli, Büyükçekmece İlçesi, Mimarsinan Köyünde kain 507 ada,2 no.lu parsel sayılı 1.210,61 m2. Yüzölçümlü ” B.A.K. İki adet villa ve Arsa " vasfı ile kat mülkiyeti tesisli,bodrum + zemin + 1 kattan ibaret B Blok no.lu kargir binanın .100/200 arsa paylı ( 1 ) no.lu tripleks villanın tamamı borçlu adına kayıtlı olup kaydında dosyanın ihtiyati haciz şerhi ve EB1 no.lu yüzme havuz eklentisi kaydı bulunmaktadır. 


NİTELİKLERİ : Satışa konu taşınmazın tapu kaydı ve ekli çapı mahalline tatbik edilerek çapının zemine uygun olduğu tesbit edilen parselin kaydında belirtilen tüm sahası 1.210,61 m2.dir.Satışa konu taşınmaz .İstanbul İli, Büyükçekmece İlçesi, Mimarsinan Batıköy Mahallesi,Ünlüsoy caddesine cepheli olarak No: 18, Çarmıklı villalarında kain 507 ada, 2 no.lu parselde kayıtlı bodrum + zemin + 1 kattan ibaret, B blok kargir binanın 100/200 arsa payına tefrikli ( 1 ) no.lu tripleks Villanın tamamıdır. 


ANA GAYRİMENKUL: Taşınmazın bulunduğu parsel üzerinde A-l ve B-l olmak üzere 2 adet tripleks villa bulunmaktadır. Bu villalar Çarmıklı villaları olarak anılmaktadır. Villa konum olarak Ünlüsoy caddesine cepheli olarak Defne Mari(jf sitesinin yanında bulunmaktadır. Villaya Kerim Sokak No:l/Bl ( 6 ) dan girilmektedir. Taşınmaz sahile 200 m, Sinanoba Çarşı Merkezine 400 m. ve E5 karayoluna 2 km. Mesafede bulunmaktadır. Eğitim Kurumlan ve toplu taşıma araçları ile ulaşım yürüme mesafesindedir. 


B BLOK (1) NUMARALI TRİPLEKS VİLLA: Bodrum + Zemin ve 1 normal kattan ibarettir Dış cephede dekoratif mantolatna kullanılmıştır.Villanın çevrili alanı yaklaşık 630 m2. Alanlı olup bakımlı,peyzaj düzenine sahiptir. Açık otopark alanı bulunmaktadır. Villa takribi 3 yıllıktır. Boş haldedir. 


BODRUM KATI: Salon, 1 oda, çamaşırlık, depo, kazan dairesi, banyo ve hol hacimlerindenZEM İN KATİ: Salon, mutfak, WC, vestiyer ve giriş holü hacimlerinden, 1. NORMAL KATI: 4 adet oda, banyo, 2 adet ebeveyn banyo, hol ve fransız balkon hacimlerinden oluşmaktadır. 


MALZEME ÖZELLİĞİ OLARAK : Salon ve odaların yer döşemesi parke .duvarlar saten boya,tavanlar kartoripiyerlidir. Banyolarda yer döşemesi seramik,duvarlar seramiktir.Vitrifıye malzemesi olarak kabinli küvet, lavabo ve gömme klozet bulunmaktadır. Mutfakta yer döşemesi seramik,duvarlar saten boya,tavanlar kartonpiyerlidir. Mutfak dolapları kaliteli olup ankastre ürünler mevcuttur. Pencereler PVC doğramadır. Dış kapı çelik4ç kapılar ahşaptır. Isıtma amaçlı petekli kalorifer tesisatı bulunmaktadır. Pencereler ferforje ile kapatılmıştır.Villa kaliteli malzeme özelliklerine sahiptir. Deniz manzarası bulunmaktadır. Villanın brüt alanı takribi: 350,50 m2. net kullanım alanı 300,64 m2. dir. İncelenen onaylı proje konum ve fotoğraflar rapor ekinde dosyada mevcuttur.


İMAR DURUMU : Dosyada mevcut Büyükçekmece Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 13.04.2012 tarih ve 443580 sayılı imar durumu yazısına göre;İstanbul İli3üyükçekmece İlçesi,Batıköy Mahallesi,507 ada,2 no.lu parsel,01.10.1996 onay tarihli Batıköy Toplu Konut İmar Planında, Blok Nizam,Hmax: 6.50 m.Emsal: 0,50 imar şartı ile " Konut" alanında kaldığı belirtilmiştir.


KIYMETİ : 30.04.2012 tarihinde bilirkişilerce 1.200,000,00 - TL. Değer takdir edilmiştir.



Birinci Satış günü : 06/08/2012 11:30-11:40 Saatleri arasında İkinci Satış günü : 16/08/2012 11:30-11:40 Saatleri arasında 


BÜYÜKÇEKMECE 1. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ Adresinde


1-Açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu anırmada tahmin edilen kıymetin % 60'ım ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle hlı bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla Yukarıda yazılı yer ve saadet arasında ikinci artırmaya çıkarılacaktır. İkinci artırmanın resmi tatile rastlaması halinde tatilin bitimiyi izleyen ilk iş günü aynı yerde ve aynı saatler arasında ikinci artırma yapılacaktır.Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırılın masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin %20'si nispetinde nakit veya bu miktar kadar bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Satıştan Mütevellit Binde 4,95 ihale damga resmi, % 18KDV ile 1/2 tapu harç ve masrafları Alıcıya, 100,00 TL için Yüzde 2 aşan kısım için Yüzde I Tellaliye resmi satıcı(borçluya) ait olacaktır. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.


3-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgiliterin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan Tddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi taktirde haklan tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaştırmadan hariç bırakılacaklardır


4-İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsildi

mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt fai/.i ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği taktirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6-Satışa iştirak edenlerin Şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkac.ı bilgi almak isteyenlerin yukarıda yu/.ılı dosya numarasıyla Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

(İc.İfl.K. 126)

(*) İlgililer tabirine irtifak lıııkkı Muhipleri ile dahildir.

Yönetmelik örnek Nıı. : 27


Adlarına tebligat yapılamayan ilgililere (tıı/ete ilanı tebligat yerine geçerlidir.

BN: 37151 


ilan için tıklayın



Geri Dön