29 / 04 / 2024

Büyükçekmece Mimarsinan Mahallesi'nin imar planlarına onay!

Büyükçekmece Mimarsinan Mahallesi'nin imar planlarına onay!

İBB Meclisi'nde 2016 yılının son meclis kararı Büyükçekmece'nin Mimarsinan Mahallesi sakinlerine yılın son müjdesi oldu. Mahallenin 1/1000'lik planları İBB Meclisi'nde de kabul edildi.



Büyükçekmece Mimarsinan Mahallesi Köyiçi bölgesinin yıllardır beklediği imar planları İBB Meclisi'nde kabul edildi. 2016 yılının son meclis kararı olarak tarihe geçen planları izlemeye gelen vatandaşlar alkışlarla karşıladı. Büyükçekmece Mimarsinan Mahallesi Köyiçi bölgesinin 1/1000 ölçekli uygulama imar planları geçtiğimiz cuma günü İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin gündemine geldi. Aralık ayı oturumunun son maddesi olarak görüşülen imar planları AK Parti ve CHP'nin oylarıyla kabul edildi. Meclisi izlemeye gelen Mimarsinanlı vatandaşlar kararı alkışlarla karşıladı. Vatandaşlar daha sonra CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever ve AK Parti Grup Başkanvekili Temel Başalan'ı ziyaret ederek teşekkürlerini sundu.


Sıra kentsel tasarımda

Vatandaşlarla birlikte ziyaretlerde bulunan AK Partili İBB ve Büyükçekmece Meclis Üyesi Recep Erol kararın yıllardır beklendiğini belirterek, “Köy merkezinin olduğu ve Sivaslılar mahallesini kapsayan alandaki yapı stokları da düşünülerek belli noktalarda iyileştirmeler yapıldı. Bazı alanlarda 11-12 kat verilirken bazı alanlarda 4-5 kat seviyesinde korundu. Sivas mahallesinin olduğu kısımlarsa 7-8 kat olarak belirlendi. C bölgesi dediğimiz Roman mahallesi dediğimiz bölgeye 3 kat verilmişti. Biz bununla ilgili de Büyükçekmece meclisinde de üç katın yeterli olmadığını ifade etmiş, en az 5 kata çıkarılsa iyi olur demiştik. Bugünde 1,20 olan emsal 1,50'ye yükseklik de 4 kata çıkartıldı. Bundan sonra bölgedeki binaları yenileyerek kentsel tasarım çalışması başlayacak” dedi.


Gazetem İstanbul


Geri Dön