04 / 05 / 2024

Büyükçekmece'de icradan 160 bin TL'ye satılık gayrimenkul!

Büyükçekmece'de icradan 160 bin TL'ye satılık gayrimenkul!

Büyükçekmece 2. İcra Müdürlüğü, İstanbul İli, Büyükçekmece ilçesinde bulunan  gayrimenkullü satıyor. Toplam bedeli 160 bin TL olarak belirlenen gayrimenkullün ihalesi 27 Haziran 2011 Pazartesi günü 14:00 -14:10 arası Büyükçekmece 2. İcra Müdürlüğü'nde yap



Büyükçekmece 2. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C. BÜYÜKçEKMECE 2. İCRA MÜDÜRLÜÄžÜ GAYRİMENKUL SATIşž İLANI

DOSYA NO: 2010/7700 TAL.

Bir borçtan dolayı ipotekli bulunan ve aşağıda tapu kaydı, kıymeti, satış gün ve saati ve önemli özellikleri ile satış şartları belirtilen taşınmazlar Büyükçekmece 2. icra Müdürlüğü'nde açık artırma suretiyle satılarak paraya çevrilecektir.

1-  SATILACAK TAşžINMAZIN TAPU KAYDI: İstanbul İli, Büyükçekmece ilçesi, Mimarsinan Köyü, 3618 Parsel, 96 cilt, 9489 sayfada kayıtlı, 175/28158 arsa paylı, 140 B Blok, 4. kat, 10 bağımsız bölüm nolu daire vasıflı taşınmaz

2-  İMAR DURUMU: Büyükçekmece Belediye Başkanlığı, imar ve şžehircilik Müdürlüğü'nün 24.12.2010 tarih ve M.34.6.BÜY.0.04-310.05.01-31171 sayılıyazısına göre; Büyükçekmece İlçesi, Batıköy Mahallesi, 3618 parsel sayılı taşınmaz 12.11.1985(02.03.2001 tad.) onay tarihli 1/1000 ölçekli Batıköy Toplu Konut İmar Planında; Blok Nizam, 4 katlı (12.50 m), E: 1.60 konut alanında kaldığı belirtilmektedir.

3-  TAşžINMAZIN HALİHAZIR DURUMU ve EVSAFI: Satışa konu taşınmaz tapunun Büyükçekmece İlçesi, Mimarsinan, 3618 parselinde kayıtlı olup, adres olarak Mimarsinan Batıköy Mahallesi, çarmıklı Caddesi ile bağlantılı, Billur Caddesi, 140-B Blok 4. Kat, D:10 adresinde bulunmaktadır. Dairenin planı itibari ile girişte hol, salon, mutfak, 3 yatak odası, banyo, tuvalet, ebeveyn banyosu, daireye dahil edilen bir adet balkondan ibaret olduğu bildirilmiştir. Daire giriş kapısı çelik kapı, oda kapıları Amerikan panel kapı, salon ve oda zeminlerinin laminant parke, mutfak ve ıslak alanların seramik, tavanların kartonpiyer, pencerelerin PVC olduğu, dairede doğalgaz ve kombinin bulunduğu, kullanım alanının takriben brüt 142 m2 olduğu belirtilmiştir. Dairenin önü açık olup manzara imkanı bulunmaktadır. Siteye ait otopark bulunmaktadır. Site bakımlı ve güzel bir bahçeye sahiptir. Taşınmaz ilçe merkezine ve E5 asfaltına yürüme mesafesindedir. Alt yapı sorunu çözüme kavuşturulmuş, planlı bir gelişme gösteren bölgede yer almaktadır. Toplu taşıma araçları yönünden geniş imkana sahiptir. Yerleşim alanı itibari ile alışveriş noktalarına, çarşı pazara yakındır. Migros, E5 karayolu ve TEM otoyoluna çıkış imkanına sahiptir. E5 asfaltını yerleşim bölgesine bağlayan ve Mimaroba-lBinanoba projelerini bir boydan bir boya kateden ana bulvara yürüme mesafesindedir. Belediye hizmetlerinden yararlanmaktadır.

4-  MUHAMMEN KIYMETİ: Satışa konu taşınmazın tamamı için 160.000,00 TL kıymet takdir edilmiştir. İhale, damga pulu bedeli, Tapuda alım harcı, KDV, Tahliye ve teslim masrafları alıcıya aittir.  

SATIşž SAATİ: 14:00 -14:10 arası

5-  SATIşž şžARTLARI: Yukarıda açık tapu kaydı, imar ve halihazır durumu ve kıymeti belirtilen taşınmazın; 1. Satışı; 27 / 06 / 2011 Pazartesi günü yukarıda belirtilen saatte Büyükçekmece 2. İcra Müdürlüğü'nde açık artırma suretiyle yapılacaktı. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60'nı ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla taşınmaz 0710712011 Perşembe günü aynı yer ve saatte ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilmemişse gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. şžu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

a- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin % 20'si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tellaliye resmi, ihale pulu, tapu harç ve masrafları ile Katma Değer Vergisi tahliye ve teslim giderleri öncelikle müşteri tarafından ödenir. Birikmiş emlak vergisi ve cezaları ile, tellaliye ve tapu satım harcı satış bedelinden müşteriye iade edilir,

b- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile onbeş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

c- ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ve ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

d- şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

e- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları başkaca bilgi almak isteyenlerin 2010/7700 Tal. sayılı dosya numarasıyla Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. *(İc. İf. K. 126) *( *) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

'Yönetmelik Örnek No: 27


Geri Dön