28 / 04 / 2024

Büyükçekmece'deki 24 milyon liralık yatırım hizmete açıldı!

Büyükçekmece'deki 24 milyon liralık yatırım hizmete açıldı!

İBB'nin Büyükçekmece'de hayata geçirdiği 24 milyon liralık altyapı, çevre ve spor yatırımları hizmete açıldı. Açılışa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.




İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Büyükçekmece’de yaptığı 24 milyon liralık altyapı, çevre ve spor yatırımları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı.


Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aralarında Mimar Sinan Kavşağı, TOBB'la iş birliği içinde 200 milyon lirayı aşkın yatırımla inşa edilen Halkalı Gümrük Müdürlüğü Tesisleri’nin hizmete alındığını söyledi."Suyumuz var mıydı, çöp dağları ile İstanbul yakılmış yıkılmış mıydı, hava kirliliği almış başını gidiyor muydu? Ya biz ta Çatalca'dan dağları deldik ya. İstanbul'a suyu öyle götürdük. O gün bugündür susuzluk yok. Çöp dağlarını kaldırdık pırıl pırıl bir hale getirdik ve hava kirliliğini yok ettik" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Az önce Belediye Başkanımız metrodan bahsediyordu, Ya söylüyorum size Allah'ınızı severseniz, 20 sene önce, 10 sene önce birileri kalkıp dese ki, 'İstanbul'un merkezinden Büyükçekmece'ye metro gelecek' dese inanır mıydınız? Ya biz buyuz be, biz buyuz be... Şimdi çıkmış aman ya Rabbim diyor 'muhtarlıkları kapatacak' diyor. İnanıyor musunuz? Enteresan. Geçenlerde Ankara'da Sincan ilçesinde mi ne, orada 40-50 muhtarımızı toplamış onlara konuşuyor. Oradan bir muhtarımız da güzel bir soru soruyor. Ben BM Genel Kurulunda bu yıl yaptığım konuşmada, bu çıktı, bir değerlendirme yapmış. Diyor ki 'Cumhurbaşkanı muhtarlara konuşur gibi konuştu' Oradaki muhtarımız da 'Siz bu ifadeyi kullanmak suretiyle bize hakaret ettiniz' diyor. Ne dese beğenirsiniz, yalan makinesi ya. Diyor ki 'haşa biz kimseye hakaret edemeyiz, asla, haddimize mi' diyor. Ya bütün kayıtlar ortada, böyle söyledin. Çünkü sen Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na kimlerin katıldığını, kimlerin katılacağını, orada nasıl hitap edileceğini bilemezsin ki ya sen daha oraya girmedin ki" şeklinde konuştu.


Türkiye'nin 16 Nisan'a doğru yaklaşırken içeride ve dışarıda “maskelerin indiğini” dile getiren Erdoğan, “Yıllardır itinayla saklanan gerçek yüzler, kalplerdeki gerçek işler, kafalardaki gerçek düşünceler yavaş yavaş ortaya dökülmeye başlıyor. Biz 16 Nisan'da kendi yönetim sistemimizi değiştireceğimizi sanıyorduk, sonra baktık ki bu teşebbüsümüzle birilerinin dengelerini altüst etmişiz. Ya Türkiye'de seçim olacak, Almanya'ya, Hollanda'ya, Belçika'ya, İsviçre'ye ne? Onların partileri, milletvekilleri bu işe niye bulaşıyor? Bu, Türkiye'nin içişlerine müdahaledir. Benim bakanımı oraya sokmayacaksın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımı arabanın içine mahkum edeceksin, ondan sonra demokrasiden bahsedeceksin” diye konuştu.


“Bunlarda insan hakları, özgürlük, inanç hürriyeti yok. 'Niye bize Nazi dedin?' diyorlar. Söyleyeyim, bizim camilerimizin duvarına gamalı haç yapanlar bunlar, bizim camilerimizi yakanlar, yıkanlar bunlar” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü;“Be vicdansızlar bu ülkede, Türkiye'de bir tane kilisenizin yakılmasına, yıkılmasına biz müsaade ettik mi? Etmeyiz çünkü bizde inanç özgürlüğü sağlamdır ve biz her inanç sahibinin inancını güvence altına alırız. Ama sizde bu yok. Bunlar bak şimdi Vatikan'da bir araya geldiler. Hepsi beraber bir araya geldiler. Bunların içerisinde Hristiyan Demokratı da Sosyal Demokratı da ateisti de var ama hepsi orada bir araya geldiler. Çünkü bunlar tek millettir. Unutmayın bu lafımı. Bunlar tek millettir. Kinleri, nefretleri, o derece arttı ki terör örgütleriyle aynı safta yer almaktan çekinmiyorlar. AB'de PKK'yı terör örgütü olarak ilan ediyorlar ama ondan sonra İsviçre'nin sokaklarında, Hollanda'da, Almanya'da, Belçika'da onlarla beraber yürüyorlar. Fakat dışarıda onlar var da içeride de birileri çıkıyor diyor ki 'İsviçre AB üyesi değil ki.' Ya kendine gel be, kendine gel. AB üyesi olması şart değil, zihniyet aynı zihniyet.” 


“Biz, bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Böyle de devam edeceğiz” diyen Erdoğan, “İsviçre devleti kimse müdahale edemesin rahatça kinlerini kussunlar diye bunları polisleriyle koruyor, Hollanda, Almanya, Belçika öyle. Nerede kaldı sizin demokrasiniz? Hani insan haklarınız? Bir devletin cumhurbaşkanını gözünüzün önünde açıkça ölümle tehdit edecekler, siz de onlara destek vereceksiniz. Yazıklar olsun size. Bunun adı özgürlük, demokrasi değil, bunun adı düşmanlıktır, husumettir, terör örgütüne alenen yardakçılık yapmaktır. Görünen köy kılavuz istemez” şeklinde konuştu.


BÜYÜKÇEKMECE VE SİLİVRİ’YE METRO…


Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da emanet olarak gördükleri İstanbul’a hizmet etmenin kendileri için büyük bir şeref olduğunu belirterek, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak, 2004’ten bugüne kadar 98 milyar TL’lik yatırım yaptık. Geçmişte maaş ödeyemeyen bir belediye bugün bu kadar yatırım yapabiliyor. Büyükçekmece’ye de 13 yılda 1 milyar 185 milyon lira yatırım yaptık. Sayın Cumhurbaşkanımız bize ‘Başarıya erişmenin yolu ancak para, zaman ve insan yönetiminden geçer’ diye öğütledi. Biz kendimize bunu ilke edindik ve ekibimizle çalışmalarımızı buna göre yapmaya devam etmekteyiz” dedi.Metrobüsü Beylikdüzü’ne kadar getirdiklerini ve buradan Büyükçekmece ve Silivri’ye kadar uzatmak için proje çalışmasını yaptıklarını ifade eden Kadir Topbaş, “Öte yandan, Bahçelievler’den Sefaköy’e Avcılar’a, Avcılar’dan Beylikdüzü’ne ve Büyükçekmece’ye metro çalışmalarımız var. Büyükçekmece’den Silivri’ye devam edeceğiz inşallah. Büyükçekmece’den Sarıyer’e kadar ardışık 140 km tünel yol çalışmalarına başladık. Yani buradan tünel yollarla İstanbul’un diğer bir ucuna rahatlıkla erişme imkanı var. Daha neler yapabiliriz hizmet için diye arayış içerisindeyiz” diye konuştu.


BÜYÜKÇEKMECE GÖLÜ’NDEKİ BUHARLAŞMAYA KARŞI GÜNEŞ PANELLERİ


İstanbul’un su ihtiyacını karşılayan önemli göllerden biri olan Büyükçekmece Gölü’nde yaz aylarında oluşan buharlaşmayı önlemek için yüzen güneş panelleri kullanmaya başladıklarına dikkat çeken Başkan Topbaş, bu sistemle hem buharlaşmayı azalttıklarını, hem de enerji elde ettiklerini söyledi.


Birkaç ay önce yine Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Büyükçekmece’de 3 tane ileri biyolojik arıtma tesisini hizmete aldıklarını hatırlatan Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; “ Özellikle sahil yerleşkelerindeki yazlık alanlarda atık suların kirlettiği sahilleri, denizden 22 km uzaklıkta ve 8 metre derinlikte kuşaklamalar yaparak denize bir gram atık su gitmemesi için bu tesisleri 2 milyon tl bedelle yaptık. Bunlar bizim işimiz. Hem çevre, hem alt yapı hem ulaşım.”“Yine sizin için bir müjdem var bugün. Büyükçekmece’den TÜYAP’a bir teleferik yapıyoruz” ifadesini kullanan Topbaş, “Metrobüsle veya metro ile geldiğinizde rahatlıkla sahile inebileceksiniz, evinize geçebileceksiniz. Daha birçok yatırımımız var. Alt yapıdan ulaşıma, kavşaklara, okullarda spor salonlarına kadar detaya girmiyorum hizmet sizin için. Ama bunun karşılığını da biliyoruz ki sizler her daim bizim yanımızda olacaksınız, yalnız bırakmayacaksınız. 16 Nisan bir milat. Aleme ibret, dünyaya karşı duruşumuz evet olacak. Size güveniyoruz. İnşallah yarınlarımız çok daha farklı olacak” şeklinde konuştu.


Açılışı Yapılacak Yatırımlar:

Büyükçekmece Emlak Konut Mimar Sinan Anadolu Lisesi Kapalı Spor Salonu - 2.200.000 TL

Büyükçekmece Hadımköy-Yeşilpınar-Nakkaş Köyleri Arası Demiryolu Altgeçidi - 2.000.000 TL

D-100 Karayolu Üzeri Mimar Sinan Kavşağı ve Yolu -12.000.000 TL

Büyükçekmece Karaağaç Mahallesine 4,2 km Atıksu ve Yağmursuyu Hattı Yapımı - 979.306 TL

Büyükçekmece Tecimen Sanayi Sitesi 20,4 km İçmesuyu Hattı Yapımı - 6.319.600 TL




İBB


Geri Dön