28 / 04 / 2024

Büyükçekmece'deki ölüm villalarında şok eden gerçek! 36 villa fazladan yapılmış!

Büyükçekmece'deki ölüm villalarında şok eden gerçek! 36 villa fazladan yapılmış!

Büyükçekmece’deki ölüm villaları dosyasında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Söz konusu ölüm villalarında 36 villanın fazladan yapıldığının bilgisine ulaşıldı. 



Ölüm villarında 36 villanın fazladan yapıldığının bilgisine ulaşıldı. 36 villayla oluşan rant tam 2 milyar 160 milyon lira olarak hesaplandı.

BİR TANE YAPININ YAPILMASINA İZİN VERİLİYOR

Medyaradar'ın özel haberine göre;Büyükçekmece Karaağaç Mahallesi’nde yapımına geçtiğimiz yıl başlanan Dört Mevsim İstanbul isimli projedeki 37 villanın tamamen kaçak olduğu ortaya çıktı.

Projenin yapıldığı yer göl havzasında orta mesafeli koruma alanında kalıyor. 13 Haziran 2003 onay tarihli Büyükçekmece Göl Havzası 1/1000 ölçekli uygulama imar planına göre 2500 metrekarelik alana ancak bir tane yapının yapılmasına izin veriliyor.

191 bin 315 metrekare alan büyüklüğüne sahip 113 ada 6 parsel 2003 onay tarihli uygulama imar planına göre 76 villa yapılması gerekirken 106 villa yapılmış ve kat irtifakı kuruldu.

Parsele fazladan 30 villa yapıldı. 67 bin 172 metrekarelik alana sahip olan 115 ada 4 parsele ise normalde 26 villa yapılması gerekiyordu.

Ancak belediye tarafından bu parselde 32 villa yapılarak kat irtifakı kuruldu. İSKİ Havza Yönetmeliği gereği 4 Mevsim İstanbul projesinin her iki parselde 102 adet yapılması gerekirken 36 adet fazladan villa yapıldığı tespit edildi.

Büyükçekmece deki ölüm villalarında şok eden gerçek! 36 villa fazladan yapılmış!

72 MİLYON DOLARLIK RANT!

Tanesinin 60 milyon liradan satılan villaların fazladan yapılan 36’sının toplamda 2 milyar 160 milyon (72 milyon dolar) TL olarak hesaplandı.

Yolsuzluk ve Haksızlıkla Mücadele Derneği, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün hakkında yeni bir suç duyurusunda bulunacak.

Dernek Başkanı Ece Soysev MedyaRadar’a, ‘Her ne kadar burada bir tane bile Hasan Akgün imzası olmasa da onun onayı olmadan bu projenin yapılması imkansızdır.

Burada organize bir imar yolsuzluğu var. Normalde mimari proje belediye tarafından onaylanmadan önce İSKİ’ye gönderilmesi gerekiyordu. Ancak bunların hiçbiri olmamıştır. Burada organize bir imar yolsuzluğu bulunuyor.

Başta Büyükçekmece Belediyesi’ni 30 yıldır yöneten Hasan Akgün olmak üzere tüm sorumlular hakkında dava açacağız’ şeklinde açıklama yaptı.

Büyükçekmece'deki temelsiz ölüm villalarından sonra yeni binaların sağlamlığı tartışılıyor! Ne kadar güvenli olacak?

Geri Dön