27 / 04 / 2024

Büyükçekmece'deki temelsiz ölüm villalarından sonra yeni binaların sağlamlığı tartışılıyor! Ne kadar güvenli olacak?

Büyükçekmece'deki temelsiz ölüm villalarından sonra yeni binaların sağlamlığı tartışılıyor! Ne kadar güvenli olacak?

Büyükçekmece Belediyesi’nde rüşvet karşılığı imar izni verilen 144 ölüm villasıyla ilgili tartışmalar devam ederken, bölgede kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Peki yapılacak yeni binalar ne kadar güvenli olacak?



Büyükçekmece Belediyesi’nde rüşvet karşılığı imar izni verilen 144 ölüm villasıyla ilgili tartışmalar devam ederken bölgede kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor.  Büyükçekmece Belediyesi'nin 'kentsel dönüşüm çalışması yapması', "Ne kadar güvenli olur?" tartışmalarına neden oldu.

TEMELSİZ VİLLA!

Temeli bile atılmadan ve olası İstanbul depreminde yıkılması muhtemel 144 villanın yapımına rüşvet karşılığı izin verildiği Büyükçekmece’de dikkat çeken bir çalışma yapıldı.  Büyükçekmece Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında riskli olduğu tespit edilen 8 blok ve 64 bağımsız bölümden oluşan İnan Sitesi'nin yıkımına başladı.

Büyükçekmece deki temelsiz ölüm villalarından sonra yeni binaların sağlamlığı tartışılıyor! Ne kadar güvenli olacak?

51 BİN BİN KONUTUN YENİLENMESİ GEREKİYOR

Çalışmalara katılan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ise burada yaptığı açıklamada depreme hazır olmak için çok hızlı hareket edilmesi gerektiğini, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla vatandaşın can ve malını kurtaracaklarını, hiçbir yardım almadan 51 bin konutun yenilenmesini sağladıklarını kaydetti.

Akgün, "Vatandaş, belediye ve müteahhit üçgeninde cereyan eden bir çalışmadır bu. Önümüzdeki dört yıl içerisinde Büyükçekmece'de hiçbir vatandaşın burnunun kanamayacağı noktaya geleceğimizi biliyoruz.

Yani dört yıllık bir süre içerisinde, deprem olduğu takdirde vatandaşımız can ve mal emniyeti sağlanmış olacak" dedi.

Büyükçekmece deki temelsiz ölüm villalarından sonra yeni binaların sağlamlığı tartışılıyor! Ne kadar güvenli olacak?

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; İstanbul Büyükçekmece'de usulsüz yapılmasına belediye tarafından rüşvet karşılığı göz yumulduğu iddia edilen 144 villadan oluşan 8.5 milyar liralık ölüm sitesinin hiçbir evrakına, aralıksız tam 30 yıldır koltukta oturan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün tarafından imza atılmadığı ortaya çıktı.

Usulsüz işlere bütün imzaların, daha önce benzer bir rüşvet soruşturmasında tutuklanan Belediye Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak tarafından atıldığı belirlendi.

Büyükçekmece Marmara depremine hazırlanıyor: Deprem riskli 8 blokluk 64 daireli site yıkılıyor!

 


Geri Dön