28 / 04 / 2024

Büyükçekmece Marmara depremine hazırlanıyor: Deprem riskli 8 blokluk 64 daireli site yıkılıyor!

Büyükçekmece Marmara depremine hazırlanıyor: Deprem riskli 8 blokluk 64 daireli site yıkılıyor!

Büyükçekmece’de kentsel dönüşüm çerçevesinde dprem riskli 8 blokluk 64 daireli sitenin yıkımına başlandı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, dönüşümle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 



Büyükçekmece Fatih Mahallesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Caddesi’nde yer alan İnan Sitesi’nde deprem riski taşıdığı belirlenen 8 bloklu 64 adet dairenin yer aldığı sitenin yıkımı için start verildi. Yıkım yapılırken bölgede zabıta ve belediye ekipleri tarafından güvenlik tedbirleri de alındı. 

Büyükçekmece Marmara depremine hazırlanıyor: Deprem riskli 8 blokluk 64 daireli site yıkılıyor!

Kentsel dönüşüm çerçevesinde yıkım yapılan alana Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün de gitti. Hasan Akgün, burada açıklamalarda bulundu ve "Deprem kapıda, bilim insanlarının da ifade ettiği gibi büyük Marmara depremine 7-8 yıl kaldı. Bu sebeple çok hızlı hareket etmek durumundayız. Bugün Büyükçekmece'de yeni bir adanın komple yıkımını yaptık. Yenileyerek vatandaşın canını ve malını kurtaracağız" ifadelerini kullandı. 

Akgün, Büyükçekmece Belediyesi'nin şu ana kadar hiçbir yardım almadan 51 bin konutun yenilenmesini sağladığının altını çizdi ve "Önümüzdeki dört yıl içerisinde Büyükçekmece'de hiçbir vatandaşın burnunun kanamayacağı noktaya geleceğimizi biliyoruz. En büyük sorunumuz Kumburgaz sahilinin imar planlarının olmaması, henüz Büyükşehir Meclisi'nden çıkmamış olması ve Tepecik merkezin imar planlarının henüz Büyükşehir Belediye Meclisi’nde beklemede olması. Bu durum bizim canımızı sıkıyor, vatandaşın canını sıkıyor" diye konuştu. 

İlçe belediyesi de vatandaşla birlikte bu kentsel dönüşümü ısrarla ve inatla sürdürerek, olası büyük İstanbul depreminde, büyük Marmara depreminde vatandaşların burnunun kanamasını ile engellemek durumunda olduğunu söyleyen Akgün, "Bu sebeple biz ısrarla imar planlarının çıkartılmasını istiyoruz" dedi. 

Büyükçekmece Marmara depremine hazırlanıyor: Deprem riskli 8 blokluk 64 daireli site yıkılıyor!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece merkezde yıkımların yüzde 70'inin tamamlandığının altını çizdi ve "Kumburgaz sahili ve Tepecik merkez hariç. Ancak imar planları çıktığı takdirde bize dört yıl yeter. Dört sene içinde, 2028 yılına kadar tamamını bitirmiş olabiliriz" bilgilerini verdi. 

Kentsel dönüşüm kapsamında evi yıkılan Hülya Kaplanoğlu, "Ben buraya 28 yaşındayken geldim şimdi 73 yaşındayım. Burada önceden yazlık olarak oturuyorduk daha sonra yaz kış oturmaya başladık. Yaz kış oturmak da çok keyifliydi ama artık binalarımız eskimişti, yıkılması gerekiyordu ama bir türlü uygun kişi ile muhatap olamamıştık. Kolonlarımız patlaktı yani herhangi bir depremde burası yıkılacaktı. Sağ olsun şimdi bir firma ile de çok güzel yola çıktık. Umarım yeni evlerimizde keyifle otururuz" şeklinde konuştu. 

Belediyenin kendilerine çok destek olduğunu aktaran Kaplanoğlu, bugün bu noktada oldukları için mutlu olduklarını belirtti. 

Bir başka ev sahibi Mehmet Çavuşoğlu ise deprem gerçeğini işaret ederek "Çocuklarımızın, torunlarımızın huzurla ve sağlıkla oturabileceği yeni binaların yapılması gerekli. Öncelikle belediyemize, Hasan başkanımıza göstermiş olduğu kolaylık için çok teşekkür ediyorum" dedi. 

Kentsel dönüşümü hızlandıracak tek yöntem: Doğru finansman modeli!

Fahiş kira ve tahliye krizlerinde depozito ayrıntısı: Ev sahipleri ve kiracılar aman dikkat!

3 ilde 4 arsa ve arazi satılacak! 226.4 milyon TL'lik dev satış!


 


Geri Dön