Genel

Büyükçekmece'deki ölüm villalarının müteahhidi Yunanistan’a iltica etti iddiası!

İstanbul Büyükçekmece’de temelsiz, kazıksız villalar inşa ettiği gerekçesiyle önce tutuklanan, daha sonra ise tartışmalı bir şekilde serbest bırakılan Ali Gül'ün Yunanistan’a iltica ettiği iddia edildi.

İstanbul Büyükçekmece’de temelsiz, kazıksız villalar hayata geçirdiği gerekçesiyle önce tutuklanan, daha sonra ise tartışmalı bir şekilde serbest bırakılan Ali Gül'ün Yunanistan’a iltica ettiği iddia edildi.

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk imzalı habere göre Büyükçekmece’de ölüm villaları projesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak İmar ve Şehircilik Müdürü Abdürahim Çakır, Serkan Kayasel, Ömer Faruk Apaydın ile projeyi yapan Gül İnşaat’ın sahibi Ali Gül, avukatların itirazı sonucu 8 Mayıs 2024 tarihinde tahliye edildiler. Bir üst mahkemeye yapılan itiraz sonucu serbest kalan tüm sanıklara tahliyeden bir hafta kadar sonra yakalama kararı çıkartıldı.

8 Mayıs 2024 tarihinde çıkan tahliye kararından sonra serbest kalan Gül, yakınlarıyla hasret gidermeden hakkında yeniden yakalama kararı çıkarıldı. Söz konusu bu yakalama kararını önceden haber alan Gül'ün kaçış planını devreye soktuğu iddia edildi.

İddialara göre o kaçış şu şekilde gerçekleşti; Gül, tahliye olurken hakkında yurt dışı çıkış yasağı konulması üzerine denizden kaçış planını devreye soktu. Tekneyle Yunan adalarına kaçan Ali Gül, pasaportun iptal olması sebebiyle sınırda Yunan polisleri tarafından gözaltına alındı. Beş gün boyunca nezarette kalan AliGül, akabinde kefaletle serbest bırakıldı. Türkiye’ye gitmek istemediğini kaydeden ölüm villaları müteahhidi iltica başvurusu yaptı. Şu anda bir otelde tutulduğu iddia edilen Gül’ün kısa süre içerisinde iltica başvurusunun değerlendirmeye alınacağı öğrenildi. Gül ile beraber tahliye edilen Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak ve diğer belediye çalışanlarının da Türkiye sınırları içerisinde oldukları öğrenildi. Önümüzdeki günlerde başlayacak duruşmada şu anda tutuklu bir tane bile sanık bulunmadığı belirtildi.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, tahliyeler için kararı veren mahkemeye itiraz etti, fakat söz konusu bu itiraz reddedildi. Savcılık bu defa tahliye kararına itirazı bir üst mahkemeye taşıdı. Bir üst mahkeme olan Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin ise tahliye edilen tüm sanıklar hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardığı ancak şüphelilerin henüz yakalanamadığı kaydedildi. Skandal tahliyelerle ilgili Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), harekete geçerken, HSK, tahliye kararı veren Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti için inceleme başlatmıştı.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün söz konusu tahliye kararından 1 gün sonra 9 Mayıs tarihinde yardımcısı olan Nuraydın Sak, İmar ve Şehircilik Müdürü Abdürrahim Çakır, belediyede inşaat yüksek Mühendisi olarak çalışan Serkan Kayasel ve zemin etüt ve uygulama kontrol mühendisi olarak çalışan Ömer Faruk Apaydın da yanına alarak fotoğraf çektirdiği ve bu fotoğrafı da sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı belirtildi.

Ev kiralarından peşin yüzde 20 stopaj alınırsa, ev sahipleri ile kiracılar yeni bir çatışmaya sürüklenir!

Yabancıya konut satışında yeni düzenlemeler kapıda! 

Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin: Her vatandaşın arazi yatırımı yapmasından başka çıkar yolu yok!