30 / 06 / 2024

Yabancıya konut satışında yeni düzenlemeler kapıda! 

Yabancıya konut satışında yeni düzenlemeler kapıda! 

Kıbrıs Müteahhitler Birliği Başkanı Gürcafer, yabancı yatırımcıya kısıtlama getiren yeni yasayla ilgili düzeltmeler yapılmaya başlandığını ifade etti. 



Kıbrıs Müteahhitler Birliği Başkanı Gürcafer, yabancı yatırımcıya kısıtlama getiren yeni yasayla ilgili düzeltmeler yapılmaya başlandığını belirten hükümetin bu konuda adım atacağını söyledi ve 24 Haziran’ı yani bugünü işaret etti. 

YABANCIYA KONUT SATIŞI NEREDEYSE DURDU

Gürcafer; “Taşınmaz Mal Edinme ve Uzun Vadeli Kiralama (Yabancılar) Değişiklik Yasası”nın yürürlüğe girmesinin ardından yabancı yatırımcılara mal satışı neredeyse durdu, daha önceden mal alımı sürecine girenler ise ikilem yaşamaya başladı.'' dedi.

YABANCIYA KONUT SATIŞINDA YENİ ADIM!

Meydana gelen bu durum inşaat ve emlak sektöründe ciddi bir karmaşayı beraberinde getirdi. Bağımsız.com'da yer alan habere göre; Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, “Taşınmaz Mal Edinme ve Uzun Vadeli Kiralama Değişiklik Yasa Tasarısı”yla ilgili bir takım karmaşa yaşandığını belirterek, bu karmaşanın giderilmesi için düzeltmeler yapılmaya başlandığını söyledi. 

Hükümetle toplantılar yaparak konuyu masaya yatırdıklarını aktaran Gürcafer, bugün konuyla ilgili yeni adımların atılacağını açıkladı.

Yabancıya konut satışında yeni düzenlemeler kapıda! 

ŞİKAYETLER PEŞ PEŞE GELİYOR

Emlakçılar Derneği Başkanı Hasan Sungur, yeni yasanın yürürlüğe girmesi sonrası sektörün gerilemeye başladığını söyledi.

Yasanın sektöre ciddi bir darbe vurduğuna dikkat çeken Sungur, satışların düştüğü konusunda üyelerden sürekli şikayet geldiğini belirtti.    

Emlakçıların şu anda malını geri alması konusunda arandığına değinen Sungur, Avrupalıların özellikle belirsiz ortamları sevmediğini belirtti.

İçişleri Bakanlığı’nın yasayı hatalı yaptığını ve bakanlığın şu anda bu hatayı fark ettiğini kaydeden Sungur, İçişleri Bakanlığı’nın belli genelgelerle hatayı düzeltmeye çalıştığını fakat bunun yetersiz olduğunu anlattı.

Söz konusu yasanın genelgeyle düzelemeyeceğini, bunun için yasanın tekrardan ele alınıp elden geçirilmesi gerektiğini ifade eden Sungur, sivil toplum örgütlerinin de katkısıyla ekonomiye katkı sağlayacak güzel bir yasa hazırlanabileceğini sözlerine ekledi.

Kiralık evlere bayram etkisi! Yabancı turistler otele, yerli turistler kiralık evlere akın etti! 

Yabancıya konut satışında yeni düzenleme: Vatandaşlık talebi dışında değerleme raporu istenmeyecek!


 


Geri Dön