Ekonomi

Büyükşehir Belediyesi duyurdu! Yüzde 50 oranında zam yapıldı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi suya yüzde 50 zammı zorunlu güncelleme şeklinde açıkladı. İşte detaylar!Büyükşehir Belediye Başkanı zammı 'zorunlu güncelleme' diyerek açıkladı

Sakarya'da suya yüzde 50 zam yapıldığı bildirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı zammı 'zorunlu güncelleme' diyerek açıkladı.

İşte haberin detayları…

Sakarya’da suya zam yapıldı. Artan elektrik ve diğer maliyetler hesaplanıp dikkate alınan Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nde suya yüzde 50 zam yapmaya karar verdi Bu karar Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Parti ve MHP'li üyelerin oyları ile kabul edildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) 3. Olağanüstü Genel Kurul Toplantısını yaparak, geçen yılın aralık ayından bu döneme kadar elektrik tarifelerine gelen zam sebebi ile artan maliyetlerden dolayı su faturalarına yapılacak zam konuşuldu.

Yüzde 50 oranında yapılan zammın sübvanse edilmiş durumuyla abonelere yansıtılacağını belirten Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, artan maliyetler yüzünden yapılan zorunlu güncellemenin vatandaşlara en uygun haliyle yansıtılacağını belirtti. Bir maddelik gündem maddesi de meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.

SGK MAAŞLARI KESTİ VE ÖDEMELERİ GERİ ALIYOR!

SGK, engelli kişilerin ya da kendini engelli olarak gösterip başka bir işte çalışanların maaşlarının kesileceğini belirtti. Diğer yandan da bu kişilerin geçmişe dönük ödemelerinin de geri alınacağı açıkladı.

Çalışma hayatında, sigortaya girişi 2008 öncesi olan kişilerin, emekli olduktan sonra da 4/1-a (SSK) ve 4/1-b (BAĞ-KUR) statüsünde çalışabilirler. Emekliler 4/1-a statüsünde çalışırken sosyal güvenlik destek primi (SGDP) ödemektedirler. 4/1-b statüsünde çalışmaları halinde de SGDP ödemeleri istenmiyor. SGK, iş kazası veya meslek hastalığı sonucu ya da ağır hastalıklar dolayısıyla çalışma gücünün en az yüzde 60’ını kaybedenlere malûl aylığı bağlıyor. Malûlen emekli olan ve malul aylığı bağlananların çalışamayacak durumda olduğu bilindiği için, aylık almakta iken Türkiye’de veya yabancı bir ülkede hiçbir işte çalışmamaları gerekir. Engelli olarak bilinen ancak çalıştığı tespit edilenlerin aylıkları kesildiği gibi ödenmiş aylıklar da geri alınıyor.

KİMLER DOĞALGAZ DESTEĞİ ALACAK?

Doğalgaz yardımı başvuru şartlarının neler olduğu merak ediliyor. Bu destekten ihtiyaç sahibi olan, doğalgaz altyapısı bulunan 647 ilçe ve beldede yaşayan, doğalgaz aboneliği olan tüm vatandaşlar yararlanabilir.

TOKİ orta gelir grubu tarihi belli oldu mu? TOKİ orta gelir evleri ne zaman başlayacak?

Mazot ve gübre desteği ne zaman verilecek? Mazot ve gübre desteği yattı mı? 2023 mazot gübre desteği ne kadar olacak?

SGK harekete geçti! Aylıkları kesip ödemeleri geri alıyor! İşte detaylar!