27 / 04 / 2024

BW PLUS The President Hotel Rotayı BDT ülkelerine çevirdi!

 BW PLUS The President Hotel Rotayı BDT ülkelerine çevirdi!

Tarihi Yarımada’da bulunan BW PLUS The President Hotel, tanıtım ve pazarlama faaliyetlerini BDT ülkelerinde yoğunlaştırma kararı aldı. BW PLUS The President Hotel Rotayı BDT ülkelerine çevirdi...



Tarihi Yarımada’da bulunan BW PLUS The President Hotel, mevcut Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinin yanı sıra, tanıtım ve pazarlama faaliyetlerini Rusya ve Ukrayna’nın aralarında bulunduğu Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkelerinde yoğunlaştırdı.

Mevcut pazarların yanı sıra, hedef pazarlardan da turistleri ağırlamaya başladıklarını kaydeden BW PLUS The President Hotel Genel Koordinatörü Recep Arifoğlu, “Yeni pazarlar olarak, BDT ve Güney Amerika ülkelerini hedefliyoruz. Tanıtım ve pazarlama çalışmalarımızı, bu pazarlarda da arttırdık. Örneğin; son dönemlerde Rusya’dan, İstanbul’un tarihi ve kültürel zenginliğini gezmek için gelen turist sayısında ciddi bir artış yaşanıyor. Tarihi Yarımada’da yer alan otelimizde, dünyanın dört bir yanından başta kültür turizmi olmak üzere şehrimize gelen turistleri misafir ediyoruz” dedi.

Dünyanın her yerinden gelen turist çeşitliliğindeki en önemli etkenlerin başında THY’nin birçok ülke ve şehre uçması olduğunu anlatan Recep Arifoğlu, THY’nin gittiği pazarlarda başarılı bir tanıtım ve pazarlama kampanyası yaptığını belirtti.   

 

2014 yılı rezervasyonları başladı

 

2014 yılının, bu yıldan daha başarılı olacağını öngördüklerini ifade eden Recep Arifoğlu, şunları söyledi:

“Gelecek yıla ilişkin, rezervasyonlar ve kontenjanlar alınmaya başladı. 2014 yılının özellikle Nisan-Mayıs-Eylül-Ekim aylarına kesin rezervasyonlar da yapılmaktadır. Ülkemizde sıkıntılı bir durum oluşmaz ise; gelecek yılın, bu yıldan daha başarılı bir yıl olacağını gözlemliyoruz” diye konuştu.

Otel olarak bu yıl %85 doluluk planladıklarını kaydeden Recep Arifoğlu, bu yılın ilk 8 ayını değerlendirdiğinde Temmuz ayı dışında hedeflerin yakalandığını belirterek, yılsonunda %85 doluluk hedefinin yakalanacağını söyledi.  

 

Online rezervasyon %45’i geçti

 

Oteldeki online rezervasyonunun bu yılın ilk 8 ayında %45’i geçtiğini anlatan Recep Arifoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“İnsanlar artık kendi başlarına, herhangi bir şehre giderek, oradaki yerel hayatın renklerini keşfetmeyi istiyor. Tarihi ve kültürel zenginliğiyle İstanbul, 24 saat yaşayan yüzüyle renk cümbüşü sunuyor. Son yıllarda, toplu taşıma projelerinin başarıyla hayata geçmesiyle, turistler de, İstanbullular gibi şehrin bir noktasından diğer noktasına rahatlıkla seyahat edebiliyor. Özetle, akıllı telefonların artması ve yeni neslin işlerini internet ile yapmasıyla, online rezervasyon önümüzdeki yıllarda katlanarak büyüyecektir” şeklinde konuştu.

Ülkemizdeki tesislerde Türk misafirperverliği ve güler yüz ile verilen hizmet kalitesinin çok başarılı olduğunu kaydeden Recep Arifoğlu, turizmde elde edilen başarının altında ‘hizmet kalitesinin’ yattığını belirtti.

 

Farklı dillerde, kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenlenmeli

 

İstanbul’a gelen turistlerin ortalama 3 ile 3,5 gün kaldığını hatırlatan Recep Arifoğlu, bu sürenin uzaması için, farklı lisanlarda hazırlanacak kültürel ve sanatsal etkinliklerin takviminin ortalama 1 yıl öncesinden duyurulması gerektiğini belirtti.

Tema Parkları, Disneyland gibi turistlerin vakit geçirebileceği alanların oluşturulmasının önemine de değinen Recep Arifoğlu, halen Tarihi Yarımada başta olmak üzere kent genelinde, Boğazdaki birkaç eğlence mekanının dışında, nitelikli gece hayatı mekanlarının olmadığını sözlerine ekledi.




Geri Dön