06 / 05 / 2024

ByGrup, Sultanbeyli ByConcept'ten sonra 4 proje daha hazırlıyor!

ByGrup, Sultanbeyli ByConcept'ten sonra 4 proje daha hazırlıyor!

ByGrup, 1985 yılından bu yana ara verdiği konut üretimine Sultanbeyli'deki 326 konutluk ByConcept projesi ile geri döndü



İnşaatçılık geçmişi 1943’e kadar uzanan ByGrup, 1985 yılından bu yana ara verdiği konut üretimine Sultanbeyli’deki 326 konutluk ByConcept projesi ile geri döndü. Metrekare fiyat aralığı 1900 lira ile 2 bin 500 lira arasında değişen projenin yüzde 20’si 15 Ocak 2012 tarihinden bu yana yeni sahipleri ile buluştu.

İstanbul’daki arsalarını bu zamana kadar müteahhitlere vererek gayrimenkul projesi geliştiren ByGrup, 1985 yılında ara verdiği konut üretimine Sultanbeyli’nin kentsel dönüşüm projesi kapsamına alınması üzerine tekrar konut yapımına döndü. Belediyenin çağırısı ile bölgedeki 20 bin metrekarelik arsaları üzerinde karma proje geliştirme kararı alan ByGrup, 80 bin metrekare inşaat alanı ile otel, rezidans, ticari alan ve AVM inşa ediyor.

BEŞ YILDIR TURİZME AĞIRLIK VERİYORLAR
Esas işlerinin arsa geliştirme ve yatırımcılık olduğun vurgulayarak söze başlayan Yatırım ve Satış Koordinatörü Mahmut Saymaz, son 5 yıldan bu yana turizme ağırlık verdiklerini kaydetti. Bostancı’da halen hizmet veren 5 yıldızlı Byotel ve 182 odalı otelin yanı sıra Mayıs ayında da Ataşehir’de 150-200 odalı yeni otelin açılışının gerçekleştirileceğini dile getiren Saymaz, “Anadolu yakasında otelcilikte büyüyeceğiz. 2015 yılına kadar 1000 oda sayısına çıkmayı planlıyoruz. Bunlara ilave olarak Sultanbeyli’deki ByConcept projesi içinde de 268 odalı bir otelimiz var. Birde Ümraniye Tepebaşı’ndaki projemiz içinde yine 250 odalı bir otelimiz olacak” diye konuştu.

MÜTEAHHİTLERDEN BIKINCA KENDİLERİ YAPMAYA BAŞLADILAR
Arsalarını müteahhitlere kat karşılığı vererek proje geliştirmekten çok yoruldukları için projelerini kendileri uygulamaya başladıklarını söyleyen ByGrup İcra Kurulu Başkanı Mahmut Bayraktar, en önemli enstrümanın arsa olduğunu kaydetti. İnşaat malzeme fiyatlarının değişmediğini söyleyen Bayraktar, “Konutun fiyatını arsa belirliyor. Eğer arsa uygun fiyata mal edilmişse konutta uygun fiyattan tüketici ile buluşuyor. Biz kendi arsalarımız üzerine kendimiz konut yapıyoruz. Sultanbeyli’de 1200-1300 civarında konut yapmayı planlıyoruz. Birde biz yapacağımız projeden çıkmayacağız. Yönetimini ve işletmesini devam ettireceğiz. Otelcilikten gelen tecrübemizi ve insan kaynaklarımızı, projelerde ikamet eden müşterilemizin hizmetine sunacağız. Onlara uygun fiyata rezidans hizmeti sunağız.  ByConcept’teki konutları satarken diğer ticari alanları kiraya verecek ve işletmesini biz gerçekleştireceğiz. Bu tür hizmetleri iç içe olması kaliteyi belli bir seviyenin altına indirmezken fiyatı da kontrol altında tutacak. Dolayısı ile uygun fiyata rezidans hizmetlerinden yararlanılacak” diye konuştu.

YENİ YATIRIMLAR YOLDA
Sultanbeyli’den başka yatırım projelerinin olduğunu da dile getiren Bayraktar, “2012 yılı için 450 milyon lira kadar bir yatırım planlıyoruz. Fakat biz elimizdeki bir projeyi bitirip teslim etmeden diğerine başlamıyoruz, tedbirli hareket ediyoruz. Şu anda Ümraniye Tepeüstü’nde 320 konutlu bir proje, bir tane nitelikli konut ve işyeri projesi ve az önce bahsedilen 250 odalı bir otel projemiz var. Bunlara ilave olarak Kartal’da da fikir geliştirdiğimiz bir başka projemiz mevcut” diye konuştu.

Kentsel dönüşüm ile ilgilendiklerini de belirten Bayraktar, kat karşılığı olarak yine müteahhitlere arsa vererek projeler geliştirdiklerini de ifade ederek sözlerini bitirdi.

Hüseyin Belibağlı/emlakkulisi.com
 


Geri Dön