22 / 07 / 2024

Cacharel 5 yılda 60 mağaza açacak!

Cacharel 5 yılda 60 mağaza açacak!

Fransız Cacharel'in kurucusu Jean Bosquet, dün İstanbul'a geldi ve 9 ülkedeki isim hakkını Aydınlı'ya devreden anlaşmaya imzayı attı. Bousquet, 'İyi ki Türk pazarına 15 yıl önce girmişiz. Büyümeniz göz kamaştırıcı' dedi




ABD, Asya ve Avrupa'da kadın, erkek ve çocuk giyimin yanı sıra aksesuar ve parfüm kategorilerinde de faaliyet gösteren Fransız hazırgiyim devi Cacharel'in Türkiye'deki 15 yıllık lisansörü Aydınlı Grubu, markanın 9 ülkedeki isim hakkını satın aldı. SABAH'ın sorularını yanıtlayan Cacharel'in kurucusu ve Dünya Başkanı Jean Bousquet, 'İlk kez bir lisansörümüze isim hakkımızı satıyoruz. Türkiye Cacharel'in erkek giyim kategorisinde kriz öncesi de sonrası da liderliğini kaybetmedi. Bu performansa ve partnerimize güvenip Türkiye'nin komşu ülkelerinin yönetimini Aydınlı'ya devrettik' dedi. Türkiye'deki büyümenin göz kamaştırıcı olduğuna değinen Bousquet, 'İyi ki 15 yıl önce bu pazara girmişiz' dedi.

KADIN GİYİM GELİYOR

Erkek giyimde Türkiye'nin çok iyi olduğunu ve liderliği kimseye bırakmadığını kaydeden belirten Bousquet, 'çocuk, kadın ve aksesuar kategorilerini de Türkiye'ye getirmek istiyoruz. İlk etapta kornerlarla başlarız ardından da mağazalar gelir' dedi. Türkiye'nin Doğu Avrupa ve Ortadoğu arasında çok stratejik bir konuma geldiğini vurgulayan Bousquet, 'Sadece para için hareket etmek başarı getiremez. Aydınlı 15 yıldır ortağımız ve işyaşamında ayrılmaz bir ikilli olduk. Bu yüzden de 9 ülkenin sorumluluğunu onlara devrediyoruz' dedi. Dünyada kriz sonrasında dengelerin değiştiğini artık Türkiye, çin, Rusya, Brezilya ve Afrika'nın oyuna girdiğini ifade eden Bousquet, 'Oyun küçük bir alandaydı artık çok büyük bir alanda oynanıyor. Ortadakiler dışarıda kalırken kenardakiler ortaya geçti. Biz de taşlarımızı yeni değişen kurallara göre oynuyoruz' dedi. Dünyada fiyat - kalite dengesinin de değiştiğine dikkat çeken Bousquet, fiyatlar aşağı giderken kalitenin yukarı çıktığını bunun da ciddi bir rekabet yarattığını ifade etti. Aydınlı Grubu Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Said Kavurmacı ise perikandeci taraflarını ön plana çıkaracaklarını, üretimi ise ikinci plana alacaklarını söyledi. Kavurmacı, 'Kendi üretim kapasitemizi artırmak yerine başka fabrikalarla çalışacağız. Bazı fabrikaların sadece bize çalışmasını sağlayacağız. Bu şekilde biz de gücümüzü mağazalaşmaya harcayacağız' diye konuştu.

'İş hayatında ayrılmaz ikiliyiz'

Cacharel'in kurucusu ve Dünya Başkanı Jean Bosquet, Aydınlı Grup için, 'İş hayatında ayrılmaz bir ikili olduk' dedi. Kavurmacı ise orta vadeli planlar arasında Cacharel'in kadın giyimdeki lisansörü olmak için de görüştüklerini ifade etti.

Kiracıydık, ev sahibi olduk

Toplamda nüfusu 400 milyonu aşan Türkiye, Rusya, Ukrayna, İran, Irak, Suriye, Kazakistan, Azerbaycan ve Lübnan'da 'Cacharel'in sahibi artık biziz' diyen Aydınlı Grubu Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Said Kavurmacı, 'İki yıl içinde Türkiye'ye Cacharel'in kadın ve çocuk gruplarını da getirmeyi planlıyoruz. İlk etapta kadın grubunu getireceğiz' dedi. Daha önce fiyatlarıyla orta ve üst gelir grubuna hitap eden kadın koleksiyonu ile ilgili markanın yeniden yapılandırıldığını ve fiyatların makul seviyelere çekildiğini ifade eden Kavurmacı, 'Artık yeni fiyat yapılandırmasıyla kadın grubunu da Türkiye'ye getirebiliriz. 2-3 mağaza yerine 30-40 mağazalı bir organizasyon düşündüğümüz için fiyatların daha makul seviyelere gelmesini beklemek zorundaydık' dedi. Bir yandan da aynı işbirliğini Piere Cardin'le yapmak için de markanın yöneticileriyle görüştüklerini dile getiren Kavurmacı, 'Cacharel'in 15 yıllık kiracısıyız. şžimdi gözümüz gibi baktığımız evi satın alıyoruz. 5 yıl içinde Türkiye ve yurtdışında 60 mağaza için yaklaşık 40 milyon dolar yatırım yapacağız' dedi.
Sabah


Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Cacharel, dokuz ülkede markasını Aydınlı"ya sattı üretim Türkiye"ye kayacak

Fransız hazır giyim markası Cacharel"in kurucusu Jean Bousquet, markasının 9 ülkedeki haklarını Aydınlı Grubu"na sattığını söyledi. Bousquet, œÜretimin tamamını Türkiye"ye kaydırmayı konuşacağız dedi.

FRANSIZ hazır giyim markası Cacharel"in 1996"dan beri 28 ülkede lisansörlüğünü yürüten Aydınlı Grubu, 9 ülkede Cacharel"in erkek giyim marka haklarını satın aldı. Cacharel"in kurcusu ve Dünya Başkanı Jean Bousquet, œCacharel çocuğum gibi markanın tamamını satmak istemiyorum. Ama krizden sonra gelişen ekonomilerin daha hızlı büyüdüğünü gördük. Gelecek buralarda ve Türkiye"nin bu pazarlarda markamızı daha iyi geliştireceğine inandık. O yüzden satışı gerçekleştirdik dedi. Bousquet, œBu bir ilk adım; sonrasında kadın ve çocuk giyimi de düşünebiliriz. Markanın tamamını satmasak da üretimimizin tamamını Türkiye"ye kaydırmayı oturup görüşeceğiz dedi.

4"te 3"ü bizde

Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Said Kavurmacı, Cacharel"in 40 ülkede erkek giyim alanında faaliyet gösterdiğini belirterek, œ9 ülkede markanın tüm erkek giyim haklarını satın aldık, 19 ülkede de lisans hakları bizde. Bu hesaba göre Cacharel"in 4"te 3"ünün yönetimi bize geçmiş oluyor. Türkiye, Rusya, Ukrayna, İran, Irak, Suriye, Kazakistan, Azerbaycan ve Lübnan"da markanın sahibi artık biziz dedi. Markalaşma stratejisi için önlerinde iki yol olduğunu belirten Kavurmacı, şu bilgileri verdi: œYa yerel bir markayı globalleştirmek için çaba harcayacaktık ya da uluslararası bir marka alacaktık. İkinci yolu seçtik. Koç Grubu"nun Grundig ile Ülker Grubu"nun Godiva ile açtığı yola biz de Cacharel ile moda sektöründen katılmanın heyecanını duyuyoruz. Belki kurucularımız böylesi bir günün hayalini kurmuşlardır ama biz önemli bir markanın bazı haklarını satın alacağımızın hayalini bile kuramazdık.

100 mağaza açacak

şžu anda yurt içinde 20, yurtdışında 24 olmak üzere 44 Cacharel mağazalarının bulunduğunu belirten Kavurmacı şunları söyledi: œAmacımız 3 yılda 100 yeni mağaza açmak ve 1000 kişilik yeni istihdam. 2010"u yüzde 35 büyüme ile 317 milyon TL ciro ile kapatmayı planlıyoruz. 2010 ciromuzda Cacharel payı 35 milyon TL ile yüzde 11. 2010"daki 35.5 milyon TL"lik ihracatımızın yüzde 29"unu oluşturan Cacharel"in payı 10.3 milyon TL oldu.

Koç ve Ülker"in cirosuna ulaşırsak tamamını alırız

AHMET Said Kavurmacı, Cacharel markasının tamamını neden almadıkları sorusuna şu cevabı verdi: œBiz de Grundig"i alan Koç ve Godiva"yı alan Ülker Grubu gibi büyük ciroalara ulaştığımızda Cacharel"in tamamını satın almak için kapılarını çalabiliriz. Elbette markanın tamamını almak isteriz ama Türkiye"de tekstil ve hazır giyim şirketleri dünya marklaranı satın alabilecek güçte cirolara ulaşamıyor.

Sarkozy"nin ˜Türkiye tavrı" yanlış

FRANSIZ bir işadamı olarak Türkiye"nin Avrupa Birliği (AB) ve bölgesi için öneminin farkında olduğunu belirten Jean Bousquet, œNicholas Sarkozy"nin Türkiye"ye tavrını anlayamıyorum. Kimse anlayamıyor. Sanırım politik nedenlerle Türkiye"yi AB"de istemiyor. Bence Türkiye AB"nin bir parçası olmalı yorumunu yaptı.
Hürriyet


Geri Dön