28 / 04 / 2024

Cafer Kara: Binaların yarıya yakını değişmeli!

Cafer Kara: Binaların yarıya yakını değişmeli!

Dünya Konut Günü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Çukurova Gayrimenkul icra Kurulu Başkanı Cafer Kara, Türkiye 'deki 20 milyon binanın yüzde 45'inin yaşamaya uygun alanlar olmadığını söyledi...




Dünya Konut Günü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Çukurova Gayrimenkul icra Kurulu Başkanı Cafer Kara, Türkiye'deki 20 milyon binanın yüzde 45'inin yaşamaya uygun alanlar olmadığını söyledi.  Nüfusumuzun yaklaşık yüzde 95'i deprem tehdidi altında yaşadığını söyleyen Kara, "depremin yanı sıra özellikle bu yıl ülkemizde hortumlar, deniz taşmaları, su baskınları gibi birçok olay yaşandı. Ve maalesef tüm bu doğal afet manzaralarının sonunda harap olmuş evler görüyoruz. 

Oysa binalar deprem ya da olası başka bir afet anında kaçılacak değil sığınılacak yerler olmalı" şeklinde konuştu. 


DÖNÜŞÜM DAR KAPSAMLI OLMAMALI 


Güvenli yapıların kapısını açan en önemli anahtarlardan birinin kentsel dönüşüm olduğunu söyleyen Cafer Kara, "Kentsel dönüşümle ilk etapta 6 milyon konut yenilecek. 20 yılda ise hedef 14 milyon. Bu bizler için güzel bir şans, önemli olansa bu şansı iyi değerlendirebilmek. 

Kentsel dönüşüm, dar kapsamlı ve parselinde bina bazında dönüşüm olarak algılanmamalı. 

Kentleri uzun vadede geri dönüşü mümkün olmayan hatalara süriiklememek için kentsel dönüşüm; yolu, altyapısı, yeşil alanı ile daha kapsamlı, planlı ve sağlıklı yaşam alanlarına dönüşüm olarak ele alınmalı. Aynca devlet ve yerel yönetimler daha etkili ve yönlendirici rol oynamalı." diye konuştu. 


Yeni Asya


Geri Dön