28 / 04 / 2024

Cafer Kara: Türkiye'deki konutların yarısında yaşanmaz!

Cafer Kara: Türkiye'deki konutların yarısında yaşanmaz!

Çukurova Gayrimenkul icra Kurulu Başkanı Cafer Kara, "Kentsel dönüşümle ilk etapta 6 milyon konut yenilecek. 20 yılda ise hedef 14 milyon. Bu bizler için güzel bir şans, önemli olansa bu şansı iyi değerlendirebilmek" dedi.




Deprem kuşağında yer alan ülkemizde bina denildiğinde aklımıza önce yapının depreme dayanıklı olup olmadığı geliyor. Oysa deprem dayanımı güvenli bir yapının sahip olması gereken pek çok önemli özellikten biri. Yapıların sadece depreme değil tüm doğal afetlere, yangın, sel gibi tehlikelere, rüzgâr, nem, sıcak-soğuk gibi atmosferik şartlara da uygun tasarlanması ve oluşturulması gerekiyor. 

Türkiye'deki mevcut binalara bakıldığında ortaya çıkan tabloda, 20 milyon konutun yüzde 45'i bu özelliklerin pek çoğunu hatta belki de hiçbirini taşımıyor. 

Açıklamalarda bulunan Çukurova Gayrimenkul icra Kurulu Başkanı Cafer Kara, "Kentsel dönüşümle ilk etapta 6 milyon konut yenilecek. 20 yılda ise hedef 14 milyon. Bu bizler için güzel bir şans, önemli olansa bu şansı iyi değerlendirebilmek" dedi. 

Ortalama bina ömrünün 50 yıl olduğunu ifade eden Kara, mümkün olduğu kadar yeni binaların tercih edilmesi gerektiğini de vurguladı. 


Kent Gazetesi


Geri Dön