02 / 05 / 2024

Çağlayanda yayalaştırma çalışması başladı!

Çağlayanda yayalaştırma çalışması başladı!

22 bin metrekarelik Çağlayan Meydanı’nı yayalaştırma çalışması yarın başlıyor. Ancak E-5’ten çıkış yolları 1 hafta önceden kapatıldı, sürücüler ortada kaldı



2 bin metrekarelik Çağlayan Meydanı’nı yayalaştırma çalışması yarın başlıyor. Ancak E-5’ten çıkış yolları 1 hafta önceden kapatıldı, sürücüler ortada kaldı.

Esas çile ise yarından sonra

Büyükşehir Belediyesi, İl Özel İdare ve Karayolları Bölge Müdürlüğü ile ortak yürütülen Çağlayan Meydanı’nda trafiğin yeraltına indirilmesine ilişkin inşaat çalışmaları yarın resmen başlıyor.6 ay sürecek olan çalışmaların sonunda 22 bin metrekarelik alan yayalaştırılmış olacak. Çağlayan Kavşağı, Piyalepaşa Bulvarı, Kağıthane Caddesi, Mecidiyeköy, Okmeydanı, D-100 karayolunun birleştiği nokta olan ve İstanbul’un en yoğun araç trafiğinin yaşandığı bölgelerden biri olarak bilinen Çağlayan Meydanı yarından itibaren trafiğe tamamen kapatılacak.

BAĞLANTILAR ERKEN KESİLDİ

Abide-i Hürriyet Parkı ile bütünlük içinde yapılacak meydan düzenlenmesi için E-5’ten çıkış yolları bir hafta önceden kesilince, çile de erken başlamış oldu. Mecidiyeköy yönünden gelip Taksim, Çağlayan, Şişli, Piyalepaşa ve Kasımpaşa yönüne gidecek olan sürücüler E-5’te yoğunluk yaşanmasına neden oldu. Bağlantı yollarının erken kesilmesinden habersiz olan sürücüler, alternatif yollara yönelmekte zorlandı. Çağlayan kavşağından dönmek isteyen sürücüler Okmeydanı köprüsünün altında ‘U’ dönüşü yapmak zorunda kaldı. Sürücüler E-5 çıkışlarının belirlenen tarihten önce kesilmesine tepki gösterdi. 

Yarından itibaren Çağlayan Kavşağı’na alternatif olarak belirlenen bu yollara yönelin

 ‘’Kağıthane-Mecidiyeköy-Zincirlikuyu güzergahı:

Çağlayan Kağıthane yolu güzergahının Şevketpaşa Caddesi ile kesişen noktasından sağa dönülüp, Bahçelievler Caddesi ile kesiştiği noktadan sola dönülerek, bu doğrultu üzerindeki Çağlayan Kavşağı’ndan O-1 çevre yoluna çıkılacak. Yapılan yönlendirme ile Mecidiyeköy ve Zincirlikuyu yönüne gidilecek.

• Piyalepaşa-Topkapı güzergahı:

Abide-i Hürriyet Caddesi güzergah doğrultusu üzerinden Taşocağı Caddesi’ne sağa dönülüp o doğrultu üstündeki adacıktan sola dönülerek, Yurt Sokak istikameti üzerinde devam edilecek.

Bu doğrultu üzerinde Vatan Caddesi istikameti üzerinde gidilip o doğrultuda kesişen Vatan Caddesi, Kağıthane Caddesi ile bağlantı yoluna çıkılacak. Aynı güzergahta yönlendirilecek sürücülerin Vatan ve Kağıthane caddeleri bağlantı yolu ve Çağlayan Kağıthane yolu ile kesişen Şevketpaşa Caddesi

üzerinde ilerleyip Bahçeler Caddesi’ne kesişen yoldan sola dönülüp o doğrultu üstünden Çağlayan Kavşağı üzerinden tekrar sola dönülerek, Piyalepaşa istikametine gitmeleri sağlanacak. Sürücüler, ayrıca Çağlayan Kavşağı’ndan da sağa dönülüp Topkapı istikametine de yönlendirilebilecek.

• Topkapı-Şişli güzergahı:

Topkapı çevre yolu istikametinden, Çağlayan Kavşağı’ndan sağa dönülerek Piyalepaşa Bulvarı doğrultusunda kesişen Abide-i Hürriyet Caddesi’ne bağlanılıp Şişli istikametine gidilecek.

• Mecidiyeköy-Kağıthane güzergahı:

Abide-i Hürriyet Caddesi üzerindeki Dr. Cemil Bengü Caddesi’ne sağa dönülüp bu doğrultu üzerinde Yurt Sokak’a doğru sola dönülecek ve bu doğrultuda devam edilerek, Vatan Caddesi ile kesişen noktadan sola dönülüp Vatan ve Kağıthane caddeleri bağlantı yolundan Kağıthane yönüne gidilecek.

Şişli-Zincirlikuyu güzergahı ise Abide-i Hürriyet Caddesi Şişli yönü Dr. Cemil Bengü Caddesi kavşağından sağa dönülüp Yurt Sokak kavşağından sola dönülecek ve sokağın sonundan ‘U’ dönüşü ile Vatan Caddesi ve sonrasında Şevket Paşa Caddesi boyunca ilerleyip Bağcılar Caddesi’nden oluşturulan geçici servis yolu kullanılarak Zincirlikuyu yönüne gidilmesi sağlanacak.

Gürsel Spor diken üstünde

Çağlayan meydanındaki yeni düzenleme, Gürsel Spor’u da zor durumda bıraktı. 27 yıllık varlıklarının yerle bir olacağını belirten kulüp kaptanı Ferhat Akar, 7 ayrı katagoride 200’e yakın çocuğun Gürsel Spor tesislerinden faydalandığını anlattı. Star İstanbul’un sorularını yanıtlayan Akar, “Futbol sahamızı elimizden alıyorlar. Buna karşı değiliz ama bize bir yer göstersinler” dedi.
Star/NEZİHA ÇAKIROĞLU 

 


Geri Dön