30 / 04 / 2024

Cahit Paksoy Sağlam GYO'dan ayrıldı!

Cahit Paksoy Sağlam GYO'dan ayrıldı!

Sağlam Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, yönetim kurulu üye değişikliğiyle ilgili açıklamada bulundu. 26 Ekim 2009 tarihinden itibaren Sağlam GYO 'da Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Dr. Cahit Paksoy görevinden ayrıldı!



Ülker Grubu'nun İcra Kurulu Başkanı Murat Ülker ile birlikte 2005 yılında kurduğu Sağlam Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.şž'nin Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Ülker 26 Ekim 2009 tarihinde istifa ettiğini açıklamıştı.   Ali Ülker'in yerine Dr. Cahit Paksoy getirilmişti.

Dr. Cahit Paksoy, Ülker ve Godiva gibi markaları bünyesinde barındıran gıda ve hızlı tüketim alanında Türkiye'nin öncü kuruluşlarından Yıldız Holding'in gıda dışındaki tüm yatırımlarını yürütüyordu. Yıldız Ambalaj ve Yıldız Bilişim Grupları'na başkanlık yapan Paksoy, şirketin gayrimenkul yatırımlarını da bu tarihten itibaren yönetti.

Denizcilik, lojistik, yönetim danışmanlığı, bilgi teknolojileri ve telekom sektörlerinde Türkiye ve ABD 'de üst düzey yöneticilik deneyimleri bulunan Cahit Paksoy, 2005 yılı sonunda Ambalaj Grubu Başkanı olarak gruba katılmıştı. Gruba katılmadan önce Aycell 'in, Aria ile birleşmesinin ardından da AVEA 'nın Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliğini sürdürmüştü.

İTÜ Denizcilik Fakültesi Gemi Makine İ. Mühendisliği mezunu olan Paksoy, 1989 yılında İsveç 'te yönetim alanında yüksek lisans ve daha sonra İstanbul Üniversitesi 'nde organizasyon alanında doktora programını tamamladı.

1960 yılında doğmuş olan Cahit Paksoy, evli olup bir çocuk babası. TÜSİAD Üyesi olan Paksoy, İngilizce biliyor. Cahit Paksoy, 2007 yılında Ambalaj Grubu ve Bilişim Grubu Başkanı olmuştu. 2009 'dan itibaren ise Ambalaj, Bilişim ve Gayrimenkul Yatırımları Grupları Başkanı olarak görevine devam etmişti.


Nagihan Arat/Emlakkulisi.com

Geri Dön