30 / 04 / 2024

çakıroğlu İş Merkezi'nde satılık büro!

çakıroğlu İş Merkezi'nde satılık büro!

Kadıköy 6. İcra Müdürlüğü, Kadıköy ilçesi Caferağa mahallesi, Moda caddesinde, çakıroğlu İş Merkezi'nde yer alan  büro satılacak. Toplam bedeli    25 bin TL olan büronun ihalesi 8 Ağustos 2011 Pazartesi günü    Kadıköy Hasanpaşa C Adliyesinde 6. İcra Müdü



 Kadıköy 6. İcra Müdürlüğü tarafından verilen açık artırma ilanı şöyle;

TAşžINMAZIN AçIK ARTIRMA İLANI KADIKÖY 6.İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDEN
Dosya No :2009- 1227 Talimat

Tapu Kaydı: Dosyada mevcut Kadıköy Tapu Sicil Müdürlüğünün 02/06/2011 tarih ve 15042 Yevmiye sayılı yazısına göre İstanbul ili, Kadıköy ilçesi, Caferağa mah. 100 Ada, 22 parsel sayılı 431,00 m2 miktarlı iki bodrum bir zemin,dört normal, bir çekme katlı kargir iş Hanının 6/1814 arsa paylı 2,kat 68 nolu büro vasfında taşınmaz.

Özellikleri: Söz konusu taşınmaz Kadıköy ilçesi Caferağa mahallesi, Moda caddesi ile Muvakkıthane sokaklarının kesiştiği köşe başında, Moda caddesinden mahallen 6 kapı nolu, betonarme karkas sistemde iki bodrum, bir zemin, beş normal katlı inşa edilmiş çAKIROĞLU İşž MERKEZİ'nin ikinci normal kat 68 nolu bürosudur. Büro Muvakkıthane sokağına cepheli olup, takriben 8.00 m2 sahalıdır. Halen Fiba Sigorta Acenteliği olarak kullanılmaktadır. Büronun zemini PVC ile kaplıdır. Büronun bulunduğu iş Merkezi Kadıköy'ün çarşısı içerisinde olup, ulaşımı kolaydır. Bina vasat malzeme ve işçilikle inşa edilmiş olup binada su, elektrik, kalorifertdoğalgaz yakıtlı) ve asansör tesisatları vardır. Her türlü belediye hizmetlerinden istifade eder konumdadır.

İmar Durumu : Dosyada mevcut Kadıköy Belediye Başkanlığı Plan ve Proje Müdürlüğünün 04/06/2009 tarih ve 09/1233982 sayılı imar durumu yazısında söz konusu 22 sayılı parselin 21/12/1973 t.t.li 1/1000 ölçekli Moda Merkez imar planı ve 26/04/1995 t.t.li 1/1000 ölçekli Kadıköy Geleneksel çırşı Sit Alanı Koruma imar planında Muvakkıthane caddesinden yüz alan kısmı için H:15.50 m., Moda caddesinden yüz alan kısmı için bina yüksekliği H: 18.50 m irtifada, bitişik nizam ticaret alanında kaldığı, bu parsele komşu veya yol karşısında 99 ada, 1,2,3 parseller ile 18 ada, 9,10,12 parselde tescilli tarihi eser niteliğinde yapı bulunduğundan K.T.V.K. Kurulu'ndan görüş alınmadan uygulama yapılamadığı bildirilmiştir.    

Değeri: 25.000,00 TL

Satış Saati: 14.00-14.10
Açık artırma suretiyle satılarak paraya çevrilecektir.

Satış şžartları:

1-  Satış 08.08.2011 Pazartesi günü yukarıda yazılı saatler arasında Kadıköy Hasanpaşa C Adliyesinde 6. İcra Müdürlüğünde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetinin % 60 ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartiyle 18.08.2011 Perşembe günü yukarıda yazılı saatler arasında Kadıköy Hasanpaşa C Adliyesinde 6.İcra Müdürlüğünde ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse taşınmaz en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. şžu kadar ki, artırma be ¬delinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40 ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-  Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetinin % 20 si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tellaliye resmi, tapu satım harcı satış bedelinden ödenecek, damga resmi, tahliye ve teslim masrafları ile KDV, tapu alım harcı alıcıya aittir. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3-  İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4-  İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5-  şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-  Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları ile satış ilanın tebliğ edilemeyen alakadarlara tebliğ yerine kaim olacağı ilan olunur. 06.06.2011

(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

Kadıköy 6. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan


Münevver Danış/Emlakkulisi.com

Geri Dön