Ekonomi

Çalışan annelere SGK’dan müjde! 1629 TL’lik destekte süre 5 ay daha uzatıldı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Avrupa Birliği (AB) Delegasyonu tarafından ortak yürütülen proje kapsamında 0-60 aylık çocuklarını anaokulu, kreş ya da gündüz bakımevlerine gönderen sigortalı çalışan annelere aylık 100 euro (Yaklaşık bin 629 TL) ödeme yapılıyor. Antalya, Ankara, Elazığ, Bursa, İzmir, İstanbul ve Malatya'da 1 Nisan 2019 yılından itibaren uygulamaya konan, "Kurumsal Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi", çalışan annelere maddi destek sağlıyor

Kreş desteğinden yararlanan anneler için söz konusu ödemeler, 5 ay daha uzatıldı. Antalya, Ankara, Elazığ, Bursa, İzmir, İstanbul ve Malatya'da 1 Nisan 2019 yılından itibaren uygulamaya konan, "Kurumsal Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi", çalışan annelere maddi destek sağlıyor.

Olumlu geri dönüşlerin etkisinin ardından söz konusu süre, 24 aydan 29 aya uzatıldı. Bugüne dek bir işte sigortalı olarak çalışan ve belirlenen yaş aralığında çocuğu bulunan 18 bine yakın çalışan anne, kreş desteğinden yararlandı. 

Tarımsal destek ödemeleri arttı! Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı!

İş fikri olan gence 200 bin TL destek! 6 tematik alanda hibe verilecek

Ödemeler hesaplara yatmaya başladı! Çiftçiye 291,2 milyon TL