23 / 05 / 2024

Çalışan EYT'liler hemen bakın! 31 Mart'a kadar başvurana hem maaş hem ikramiye müjdesi! EYT'de son iki gün detayı...

Çalışan EYT'liler hemen bakın! 31 Mart'a kadar başvurana hem maaş hem ikramiye müjdesi! EYT'de son iki gün detayı...

EYT'li emeklilerin hesaplarına hem nisan maaşı hem de Ramazan Bayramı ikramiyeleri yatırılacak. Peki çalışan EYT'lilerin ne yapması gerekiyor?



"Kamu işçileri için ay tabiri ayın 15'ini ifade ediyor. Dolayısıyla kamu işçileri için 14 Mart dahil olmak üzere iletilen talepler işleme alındı ve 15 Mart'tan itibaren hesaplanan aylıkları kendilerine ödenecek" ifadelerine yer veren Okan Güray Bülbül, 15 Mart ve sonrasındaki talepler için ise aylık hesabının 15 Nisan tarihinden itibaren yapılacağını aktardı. 

Çalışan EYT liler hemen bakın! 31 Mart a kadar başvurana hem maaş hem ikramiye müjdesi! EYT de son iki gün detayı...

Hala çalışmakta olan bir SSK'lı EYT'linin aylık talep edebilmesi için işveren tarafından işten çıkışının yapılması gerektiğine dikkat çeken Bülbül, "Aynı işyerinde çalışmaya devam edecek EYT'li işçilerde, işveren aynı ay için biri emekli biri normal olmak üzere çift bordro yapmamak adına bu kişilerin işten çıkışlarını ay sonuna erteledi" ifadelerini kullandı. 

Emekli bir çalışan ile emekli olmayan bir çalışanan  sigorta primi işçi ve işveren hissesi tutarlarının farklı olduğunu dile getiren Bülbül, bu durumda da vergi matrahı ile muafiyetin de fark ettiğini vurguladı. 

Çalışan EYT liler hemen bakın! 31 Mart a kadar başvurana hem maaş hem ikramiye müjdesi! EYT de son iki gün detayı...

Bu durumda aynı ay için iki ayrı bordro düzenlenmesi gerektiği gibi SGK bildirimlerinin de farklılaştığının altını çizen Okan Güray Bülbül,  işten çıkışı 31 Mart tarihi için yapıp 1 Nisan'a yeniden işe giriş vermenin bir çok işveren tarafından tercih edilen bir yöntem olduğunu belirtti. 

"İşverenler 31 Mart tarihine işçinin çıkışını verip işçiden bu tarihte aylık talebinde bulunmasını isteyecek" diyen Bülbül, işçinin de bu talebi SGK'ya iletmesi halinde, işverenin 31 Mart'ta  1 Nisan için işe giriş bildirgesini verebileceğinin altını çizdi. 

Bu yönteme pek çok işverenin başvurması sebebiyle e-Devlet üzerinde yoğunluk oluşabileceğine dikkat çeken Bülbül, bu yoğunluğa takılmamak için işyerindeki çıkışların 30 ve 31 Mart şeklinde ikiye bölünebileceğinin ve bböylece EYT'li işçinin başvuru için 2 günü olacağının altını çizdi. 

Yatırım liginde haftanın şampiyonu altın ve döviz! Altın ve dövizde çıkış sürecek mi? Hangi hisseler prim yaptı?

Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika olası İstanbul depremi açıklaması! İstanbul ve yakın çevresi...

TOKİ İstanbul Mart 2023 kuraları tek tek çekiliyor! Silivri, Çatalca, Başakşehir, Esenler, Arnavutköy kura takvimi 2023


Geri Dön