Kent Haberleri

Çalışanlara müjdeli haber! Bakan Vedat Bilgin açıkladı! Çalışma saati 6 saat mi olacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonlarca çalışanın yüzünü güldürecek açıklamada bulundu. Bakan Bilgin günlük mesai saatlerinin yeniden ele alınması gerektiğini söyleyerek çalışma saatinin 6 saat olmalı dedi. İşte ayrıntılar... Çalışanların yüznü güldürecek olan açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Çalışma saatlerini yeniden düzenlemeliyiz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çalışma saati ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Çalışanların yüznü güldürecek olan açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Çalışma saatlerini yeniden düzenlemeliyiz. İngiltere'de 6 saat uygulamasına geçildi, 5 saat deneniyor" dedi. Peki çalışma saatleri değişiyor mu? Çalışma saatleri 6 saat mi olacak? 

ÇALIŞMA SAATLERİ KISATILMALI!

Bakan Bilgin, haftalık 45 saat olan çalışma süresinin kısaltılması gerektiğini söyleyerek çalışma saatlerini yeniden düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.

'HALEN SANAYİ ÇAĞININ BAŞLANGICINDA''

Bakan Bilgin, çalışma sürelerinin halen sanayi çağının başlangıcında talep edilen 8 saat civarında  olduğunu belirterek: Bu 8 saat talebinin olduğu dönem hepimizin bildiği gibi sanayi çağının başladığı dönemdi.

Herhalde araya giren bu teknolojik değişimle, bu teknolojik devrimle işçilerin, emekçilerin, hizmet sektöründe çalışan emekçilerin ürettikleri değer, ürettikleri ürün, ürettikleri hizmet katlanarak artmıştır.

Bunun için artık günümüzde tartışılması gereken, bu 1 Mayıslarda tartışılması gereken ilk şey çalışma sürelerinin halen sanayi çağının başlangıcında talep edilen 8 saat civarında kalması olabilir mi? Elbette açıkça olamaz.'' dedi.

ÇALIŞMA SAATLERİNİ YENİDEN DÜZENLEMELİYİZ!

Çalışma saatlerininin yeniden düzenlenmesi gerektiğine vurgu yapan Bakan Bilgin, ''Biz Türkler de çalışma hayatımızı modernize ederek çalışma sürelerinin yeniden daha insani şartlarda, emeğin verimliliğini birim verimliliğindeki artışı dikkate alarak yeniden düzenlemek durumundayız." dedi.

İngiltere'de çalışma saatleirnde düzenleme yapılarak 6 sat uygulmasına geçildiğini belirteen Bilgin, şimdi beş saat demesinin yapıldığını vurguladı ve dünyada bir çok yerde bu çalışmaların yapıldığını belirtti.  Bakan bilgin tüm bu gelişmelerin üzerine : ''1 Mayıs'ta bunları düşünerek çalışma ilişkileri üzerinde tartışmamız gerekir." ifadelerini kullandı. 

Asgari ücret net 11 bin TL’yi geçecek! Bir bir hesaplandı!

Özel sektör çalışanlarına zam yapılacak mı? Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Tek tek açıklandı! 

Altın kan kaybediyor! Bu rakamları görenler gözlerine inanamıyor! Hemen bakın! 2 Mayıs 2023 altın fiyatları