28 / 04 / 2024

Çalışma Bakanı Işıkhan'dan emeklilere müjde: Tarih verip açıkladı

Çalışma Bakanı Işıkhan'dan emeklilere müjde: Tarih verip açıkladı

Emeklilerin sorunlarını dinleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli maaş zammı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimat verdiğini söyledi ve o tarihe işaret etti. O tarih gelince emekliye zam için çalışmalara başlanacak. İşte detaylar...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emekli maaşları ile ilgili açıklamalarının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli maaşlarındaki iyileştirmelerin hızla gündeme geleceğini belirtti. İşıkhan, Çorum ziyaretinde yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda çalıştıklarını ve meclisin açılmasıyla birlikte gerekli adımları atacaklarını vurguladı.

Işıkhan, vatandaşlara mevcut durumdan rahat olmaları çağrısında bulunurken, "Sayın Cumhurbaşkanımız talimat verdi, çalışıyoruz" diyerek sürecin hızla ilerlediğini dile getirdi. Gözler, emekli maaşlarındaki iyileştirmelerin Ekim ayında Meclis gündemine gelmesiyle birlikte yaşanacak gelişmelere çevrildi.



Emeklinin gözü yapılacak yeni zamda!



Temmuz ayında gerçekleşen emekli maaşı zammı, 6 aylık enflasyon farkı ve refah payı ile birlikte yüzde 25 oranında arttırıldı. Meclis tarafından onaylanan bu zammın ardından, milyonlarca emekli iyileştirilmelerin geleceğini beklemeye başladı.


 

"Tüm kesimlerin gönlünü mutlaka alacağız"

 

Kabine Toplantısı'nın düzenlendiği geçtiğimiz haftalarda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli maaşlarına yönelik açıklamalarda bulundu. "Asgari ücret ve emekli maaşları konusundaki huzursuzluğu göz ardı etmeyeceğiz. Kamu işçileri ve memurlar için yaptığımız gibi, emeklilerimizin de mağduriyetini kalıcı hale getirmeyeceğiz. Kendini mağdur hisseden her kesimin gönlünü mutlaka alacağız. Bu konuda bir çözüme en geç yılbaşı civarında ulaşmayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

Bakan Işıkhan'dan kritik açıklama

Bu açıklamaların ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da önemli bir açıklama yaptı. Işıkhan, bugün Çorum'da gerçekleştirdiği ziyaretlerde emeklilerin sorunlarını dinledi. Bir vatandaşın emeklilerin sorunlarına dikkat çektiği sırada Bakan Işıkhan, "Cumhurbaşkanımızın talimatıyla hareket ediyoruz. Verdiğimiz sözü tutacağız. Meclis açıldığı anda gerekli çalışmaları yapacağız, bu konuda endişeniz olmasın." ifadelerini kullandı.

Diğer vatandaşlara da "Lütfen rahat olun. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla aktif bir şekilde çalışıyoruz." diyerek sözlerine devam etti.

"Gözler ekim ayında"

Bu gelişmelerin ardından gözler, emeklilerin beklediği iyileştirmelerin gerçekleştirilmesi için ekim ayında Meclis'in açılmasına çevrildi. Emekliler, gelecek ayın getireceği gelişmeleri merakla bekliyor ve yaşanacak olumlu sonuçlara umutla bakıyor .


Geri Dön