05 / 05 / 2024

7500 TL emekli aylığı alan emeklilere müjde! Bakan resmen açıklandı! Yeni zam için çalışmalar başladı!  

7500 TL emekli aylığı alan emeklilere müjde! Bakan resmen açıklandı! Yeni zam için çalışmalar başladı!  

Emekli aylıklarına yönelik yeni bir düzenleme yapılması gündeme geldi. Yapılması beklenen düzenlemeyle yönelik değerlendirmelerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan geldi. Peki, yeni zam ne zaman yapılacak? İşte detaylar...



Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, emekli aylıklarına yeni bir düzenleme yapılacağını ifade etti. Işıkhan, “Cumhurbaşkanımızın talimatlarını aldık. Bunun üzerine alışmaya başladık” dedi.

EMEKLİ MAAŞLARINA DÜZENLEME NE OLABİLİR, SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

milliyet.com.tr’nin haberine göre, konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram şunları söyledi: “Minimum emekli aylığına bir ara zam yapılmıştı. 5500 TL olan minimum emekli aylığı yüzde 36 oranında artırılarak 7500 TL yapılmıştı. Ancak burada minimum emekli aylığı yerine kök aylıklara bir artış gelmemişti. 7501 TL ve üzeri aylık alan emeklilerebir artış yapılmamıştı.

İlk 6 aylık zam farkı yansıtıldığı zaman bu kök aylıklarına yönelik bir zam oldu. Burada 6 bin TL ve üzeri aylık alan emekliler yüzde 25 zamdan faydalanabilirken, 6 bin TL ve altında aylık alan emekliler faydalanamadı.

7500 TL emekli aylığı alan emeklilere müjde! Bakan resmen açıklandı! Yeni zam için çalışmalar başladı!  

‘7501 TL VE ÜZERİNE ZAM YANSIDI’

Devlet bu noktada sübvanse ediyor. Bir emeklinin kök aylığı 6 bin TL ise yüzde 25’lik oran 7500 TL’ye denk geliyor. Zaten bu kişinin aylığı daha düşükse devlet bunu 7 bin 500 TL’ye tamamlıyor. 7 bin 501 TL ve üzerinde aylık alan emeklilere zam yapılmamıştı. Şu anda yüzde 25 oranındaki zam bu kesime yansıdı diyebiliriz.

Minimum emekli aylığının artırılması yeniden öngörülüyordu. Burada 7 bin 500 TL olan minimum emekli aylığının 10 bin TL seviyesinde olması gerektiğinden söz etmiştik. En düşük emekli aylığının 10 bin TL bandına çıkabileceğini değerlendiriyoruz.

‘YÜZDE 25 ZAM SINIRLI KALDI’

Gelinen noktada sıkı ekonomi politikası ve para politikasıyla beraber enflasyonla mücadele içerisinde olduğumuz süreçte emeklilere zam yüzde 25 oranında zamla sınırlı kalınmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilerin yaşadığı mağduriyetin farkında olunduğunu, toplumun tüm kesimi için bir düzenleme gerçekleştirileceğini ve mutlak suretle herkesin gönlünün alınacağını ve esas zammın yeni yılda olacağını söylemişti.

Gelinen enflasyonist süreçte yeniden düzenleme yapılması gerekti.

7500 TL emekli aylığı alan emeklilere müjde! Bakan resmen açıklandı! Yeni zam için çalışmalar başladı!  

EKİM AYINDA MECLİS AÇILDIĞINDA BİR ARA ZAM MI OLACAK?

Bizler de hep söz ettik. Ekim ayında TBMM’nin açılmasıyla birlikte minimum emekli aylığına artış olabilir. Ekimde bunun olabileceğini öngörüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı, Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan’a gerekli talimatı verdi.

Bu talimat sonucunda bir zam yapılacak. Bu muhtemeldir ki ekimde bir ara zam şeklinde gerçekleşebilir ama bu kısıtlı bir zam olabilir. Önceki dönemde martta emeklilere kısıtlı bir ara zam yapılmıştı. Yine bu dönemde kısıtlı bir zam olabilir. Yeni yılda ise asıl zam yapılabilir.

SSK, Bağ-Kur, 4A ve 4B’liler için son dakika yeni zam gelişmesi! Yeni zam bekleyen emekliler hemen bakın!

Peş peşe zam gelmişti! Benzin, motorin ve akaryakıt alacaklara müjde! Araç sahipleri hemen baksın!

DEGÜDER Başkanı Türkkan’dan korkutan açıklama! ‘Olası İstanbul depreminden 3,5-4 milyon insan etkilenebilir!’


Geri Dön