Ekonomi

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'den 1 Mayıs'ta emekli maaşları ve asgari ücrete zam açıklaması geldi mi?

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, emekli bayram ikramiyelerine zam yapılmayacağını açıkladıktan sonra emekli maaşlarında 'sürpriz bir zam var' diyerek 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı işaret etti. Milyonlarca emekli ve çalışan Bilgin'den gelecek açıklamaya kilitlendi.Bayram'da milyonlara 'zam umudu dağıtan' Bakan Bilgin, "Emeklilerimizi koruyacağız, emeklilerimizi sosyal bakımdan korumak mecburiyetindeyiz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in milyonlarca emekli ve asgari ücretliyi ilgilendiren zam açıklaması yapıldı mı diye merak edenler henüz bekledikleri haberi alamadı. Bayram'da milyonlara 'zam umudu dağıtan' Bakan Bilgin, "Emeklilerimizi koruyacağız, emeklilerimizi sosyal bakımdan korumak mecburiyetindeyiz. Geçtiğimiz yıl sonunda en düşük emekli aylığını 1500 liradan 2500 liraya çıkardık. Bugünkü enflasyon şartlarında diğer emeklilerimizin, işçi emeklilerimizin, kamu çalışanı emeklilerimizin maaşını enflasyon oranı üzerinde arttırdık ama enflasyonun tahribatıyla bugün bunlar yeniden gündemimizdedir. Yeniden bunlarla ilgili çalışmalarımız var. Bunları da önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacağız." diyerek 1 Mayıs'ta gerekli açıklamnın yapılacağını duyurmuştu.

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, emekli maaşları ve asgri ücretle ilgili 1 Mayıs'ta herhangi bir açıklama yapmadı. 

Bilgin, sadece işçilerin bayramını kutlayan kısa bir açıklama yayınladı. 

"DAHA BÜYÜK HEDEFLERE..."

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı.

Bakan Bilgin, sosyal medya hesabından, bakanlığın 1 Mayıs dolayısıyla hazırladığı videoyu paylaşarak, şu ifadeleri kullandı:

Türkiye, işçilerinin emeğiyle büyüyor; emekçilerinin göz nuru, bilek gücü, akıl hüneri sayesinde hız kesmeden yeni hedeflere yürüyor. Daha büyük hedeflere, daima omuz omuza… 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'müz kutlu olsun.

Bakan Bilgin 1 Mayıs öncesi hükümetin sürpriz projesini açıkladı! Erdoğan mı duyuracak?

Bakan Vedat Bilgin'den emekli maaşları ve asgari ücret itirafı! Bayram ikramiyesine zam yok demişti ama..

1 Mayıs'ta açıklanacak emekli maaşlarındaki sürpriz artışı uzman isim açıkladı! En düşük ve en yüksek maaş farkı