Ekonomi

Flaş! Emekli promosyonlarına Ocak zammı! Promosyon ödemeleri o rakamın da üzerine çıkıyor!

Bankaların emekli promosyon kampanyaları günden güne artarak devam ediyor. Eylül ayının gelmesiyle bankaların 'promosyon savaşları' sürerken Ocak 2023'de yapılacak olan SSK ve Bağ-Kur emekli zammını da hesap eden bankalar ise kesenin ağzını açtı

Temmuz ayında emekli ve memur maaşlarına yapılan yüzde 40'ın üzerindeki zamların ardından, emekli promosyonları 10 bin TL'ye kadar yükseldi. Eylül ayının gelmesiyle bankaların 'promosyon savaşları' sürerken Ocak 2023'de yapılacak olan SSK ve Bağ-Kur emekli zammını da hesap eden bankalar ise kesenin ağzını açtı. Uzmanlar, emekli promosyonlarının 10 bin TL'nin üzerine çıkacağını tahmin ediyor. İşte detaylar...

Emekli promosyon kampanyalarında son dakika haberleri bitmek bilmiyor. Bankaların kampanyaları Eylül ayı içinde de tüm hızıyla devam ediyor. Belirlediği müşteri sayısına ulaşan bazı bankalar emekli promosyon ödemelerinde rakamı düşürdü. Fakat bazı bankalar ise daha da artırdı. Yılda iki kez zam alan emekli zammı hesabı yapan bankaların Ocak 2023'ü de hesaba katarak yeni promosyon kampanyaları için hazırlıklara başladığı öğrenildi.

OCAK 2023 EMEKLİ ZAMMI İÇİN TAHMİNLER ORTAYA ÇIKTI!

2022 yılı enflasyon rakamları sonrası milyonlarca kişinin gelirini belirleyecek olan Ocak 2023 emekli zammı ve memur zammı ortaya çıkacak. Bununla birlikte Temmuz zammı sonrası 2022 yılı için ilk enflasyon beklentisi ve tahminleri şimdiden yapılmaya başlanmış durumda.

MERKEZ BANKASI PİYASA KATILIMCILARI ANKETİ'NİN SONUÇLARINA GÖRE ENFLASYON BEKLENTİSİ YÜZDE 70,60 

Merkez Bankası'nın 2022 yılı Ağustos ayı Piyasa Katılımcıları Anketi, reel sektör ve finansal sektör temsilcileri ile profesyonellerden oluşan 41 katılımcı ile sonuçlanırken, sene sonu enflasyon tahmini yüzde 70,60 gerçekleşti.

ANKET SONUCUNA GÖRE SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİ OCAK ZAMMI; YÜZDE 19,84 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın verilerine göre 6 aylık enflasyon oranı  yüzde 19,84 olarak hesaplandı. Eğer bu hesap doğru çıkarsa SSK ve Bağ-Kur emekli Ocak zammı yüzde 19,84 olacak ve maaşlardaki senelik artış yüzde 70'in üzerine çıkacak.

YENİ EMEKLİ ZAMMI İÇİN HESAPLAR

Emekli zammındaki bu büyük artışı hesap eden bankalar, emekli promosyonları yarışında öne geçmek için ücret artışına gitmeyi planlıyor. Bu sebeple emekli promosyon ödemelerindeki rakamların 10 bin TL'nin üzerine çıkacağı tahmin ediliyor.

Dikkat! Uzmanlar uyardı: Emekliliğinizi yakmayın!

Son dakika gelişmesi! İstanbul'da ulaşım bu saatlerde tamamen ücretsiz olacak!.

Çalışanlar dikkat! Yıllık izinlerle ilgili flaş karar!