Kent Haberleri

Çalışma Bakanlığı duyurdu! Kamu işçilerinin ikramiyeleri bugün hesaplara yatıyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı sosyal medyadan ilave tediye ödemelerine ilişkin bir açıklama yayımladı. Bu kapsamda kamu işçilerinin ikramiyeleri bugün hesaplara yatıyor.Kamu işçilerine ikramiye ödeme tarihleri ile ilgili araştırmalar hızlanırken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı konuya ilişkin açıklama yaptı

Kamuda çalışan işçi statüsündeki çalışanlara devlet her yıl ilave tediye (ikramiye) ödemesi yapıyor. Kamu işçilerine ikramiye ödeme tarihleri ile ilgili araştırmalar hızlanırken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı konuya ilişkin açıklama yaptı.

Bakanlık tarafından, devlet ve bağlı kurumlarda çalışan işçilerin, ilave tediye ödemelerinin ilk yarısının bugün itibarıyla yatırılmaya başlandığı bilgisi verildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı konu ile ilgili detayları paylaştı. Peki, İlave tediye kimlere verilir? İlave tediye nedir, ne kadar verilir? İşte detaylar...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada; "Sn.Cumhurbaşkanımız'ın kararıyla devlet ve bağlı kurumlarda çalışan işçilerimizin ilave tediye ödemelerinin ilk yarısı bugün itibariyle hesaplara yatırılmaya başlandı" ifadelerine yer verildi.

Kamu harcamalarına seneden 52 günlük ücrete ek ödeme gerçekleştiriliyor. İlave tediye ödemeleri belirli tarihlerde yapılıyor. Kamu işçilerine bu sene ek ödemenin ilki Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre 23 Haziran tarihinde ikinci yarısı ise 18 Aralık'ta hesaplara yatırılacak.

Cumhurbaşkanı kararı ile 6772 sayılı kanun kapsamına giren kurumlarda çalışan işçilere bu sene verilecek ilave tediye sürelerinin belirlenmesi hakkındaki karar geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de açıklanmıştı. 

TEDİYE ÖDEMELERİ BAŞLADI MI?

Yenişafak'ta yer alan detaylara göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karar kapsamında, devlet ve bağlı müesseselerinde çalışan işçilere bu sene ek ödemenin birinci yarısı 23 Haziran tarihinde ikinci yarısı ise 18 Aralık'ta hesaplara aktarılacak. Devlet ve bağlı müesseselerinde çalışan işçie 2023 yılında ek ödemenin birinci yarı 23 Haziran'da hesaplara yatmaya başlayacak.

Kamu bileşeninde taşeron kadroya kullanılmış de ilave tediye ödemesinden yararlanıyor.

İLAVE TEDİYE NEDİR?

Genel ve katma bütçeli kamu kuruluşları, sermayesinin yarısından fazlası devlete ait olan şirket ve işletmelerde ve belediyelerde çalışan işçi statüsünde çalışan personel ücret sistemlerine kullanım her yıl için bir aylık kullanan devletçe verilen ikramiye ödenir.

İLAVE TEDİYE KİMLERE VERİLİR?

İlave tediye olarak tanımlanan bu ödeme çeşidi, kadroya geçen taşeronlar için de ödenmektedir. İlave tediye, devlet memurları kanununda bulunan bir ikramiye ve çalışan personele, ücret sistemine bakılmaksızın her yıl için bir aylık ikramiye veriliyor, tüm çalışanlar bu ikramiyeyi alıyor. Kadroya geçen taşeronlar da bu ikramiye hakkında yararlanıyor.

İLAVE TEDİYE ÖDEMESİ NE KADAR?  

Asgari ücretli bir işçinin 13 günlük ödemesi brüt 4 bin 336 TL net 3 bin 100 TL olacak. Yani bu ay yapılacak en düşük ödeme 3 bin 100 TL olacak. Maaşı brüt 15 bin olan işçiye ise bu ay 13 günlük ödeme olarak brüt 6 bin 500 TL, net 4 bin 646 TL verilecek. Kamu işçileri 52 gün üzerinden bu sene en az brüt 17 bin 347 TL , net 12 bin 401 TL ikramiye alabilecek.

Mesa Panorama Maltepe'de sınırlı süre için 72 ay vade ve 1.89 faizle konut fırsatı! 

Kırklareli Vize'deki Monopetra Otel ve arsası satılıyor! İhalesi 17 Temmuz'da! 

Devlet Demiryolları'ndan gençlere müjde! 18- 36 yaş arası KPSS şartsız personel alımı yapılacak!